mandag 1. juni 2015

En passelig travel søndag

Snø i lufta? Nei, det er bare løvetannsesong.
 
Etter det begredelige været på lørdag, var det deilig å våkne til adskillig lysere himmel på søndag. Det som vekte meg først, var imidlertid minstemann, som sto i senga si og gliste mot meg. Nå er det morgen, mamma! Han har nettopp knekt krabbekoden for alvor, og greier i tillegg å reise seg helt opp når han har noe å dra i. Flinkis! Men leggingen har dermed blitt en langdryg affære, for han turner rundt i senga og reiser seg opp hele tiden, og har ikke funnet ut hvordan han kommer seg ned igjen. I tillegg har det kommet en ny tann i rekken – så nå har han totalt 7 stykker, 3 oppe og 4 nede. Mistenker at det er enda flere på vei, så kavete han har vært de tre siste kveldene. Det er vel lov å håpe at ting roer seg litt når de er ute, og han kanskje finner ut at senga er til for å soves i?
Til tross for en tidlig start på dagen for meg og lillebror, ble klokka ganske mye før alle husets medlemmer var ferdige med frokosten og klare til å møte søndagen. Mannen min begynte å jobbe med få bort en lav mur av gamle, råtne trestokker i hagen bak huset, og erstatte den med en steinmur. Mens han "koste seg" med det, gikk jeg tur med minstemann i vogna og storesøster på sykkel. Vi trilla til lekeplassen på skolen, der storesøster møtte en venninne hun kunne leke med, og den lille trøttingen i vogna sovna nesten før vi fikk begynt å gå. Det tar på å være natterangler!
Søndagstur med lillebror.
 
Glade jenter i lek ved skolen.
 
Mannen var flittig i hagen, og da vi kom tilbake, så det sånn ut:


Vekk med trestokker, inn med stein.
 
Han måtte avslutte fordi vi skulle i bursdagsselskap, men han er i gang med resten av jobben nå, og håper å være ferdig før den varslede syndefloden setter inn i morgen.
Ettermiddagen tilbrakte vi i bursdagsselskap hos søsteren min, og der var det både deilige kaker og mye å finne på for barna. De har to jenter, som er 2 og 4 år, mens våre er 10, snart 9 og snart 1 år. En passelig miks, og de store passer på og leker så fint med de små. Litt småknuffing om leker blir det alltids, men ingenting bestefar ikke kan fikse ved å leke hest på gulvet.
Deilige kaker og jordbær hos søsters.

 
Lillebror utforsker nye leker med litt hjelp fra de store.
 
Stappmette på kaker og slitne etter en relativt full dag, satte vi etter hvert kursen hjemover for å få minstemann i seng, noe som var enklere sagt enn gjort. Det er noe som plager den lille kroppen, men etter litt Dentinox tannmiddel og noen ekstra runder med kos og trøst, sovna han til slutt.
Alt i alt hadde vi en fin søndag, fylt med koselige aktiviteter, god mat og masse lek og moro. Jeg tror riktignok alle var temmelig slitne da kvelden kom, spesielt lillebror som baler med litt av hvert for tiden. Han er blid om dagen, sur om kvelden. Eller snarere trøtt, så overtrøtt og til slutt bare helt fortvila. Gleder oss til han begynner å prate, så kan han fortelle oss hva som er galt!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar