onsdag 3. juni 2015

Besøksdag i barnehagen

Minstemann skal begynne i barnehage til høsten, og i dag var det besøksdag på avdelingen hans. Jeg må si at det er veldig rart å tenke på at han blir barnehagegutt om noen måneder. Han er jo babyen min!

Samtidig er det litt godt. Babytiden er flott og veldig spesiell, men det er stas når de blir litt større også. Han har gått fra å være et hjelpeløst lite knøtt til å bli et morsomt lite menneske, og det er utrolig fint. Barn skal utvikle seg, det er helt naturlig, og ofte går det så fort at vi foreldre ikke henger helt med i svingene. Det er da ikke lenge siden han begynte å åle seg litt bortover gulvet? Nå får man nesten ikke satt ham ned før han krabber av gårde i stor fart, og den nye hobbyen er å reise seg opp på oss og på alt som er tilgjengelig og prøve å klatre. Puh! Den kommende tida kan bli travel, men åh, så gøy! Han klukker av latter når han greier noe nytt, og gleden lyser lang vei. Det kommer nye små ord også. "Iss" sier han, vi er litt usikre på hva det betyr. Is, eller lys? I går sa han "uff" da han velta det fine legotårnet jeg hadde bygd. Han er ekstra morsom når han svarer med et spørrende "ehh?" når vi snakker til ham. Ellers er både mamma, pappa, hei, nam og Ba (som vi tror er storebrors navn) godt innarbeidet.

Prøv å lage frokost med han her hengende i buksa.
 
Lillegutt har fått plass i den samme barnehagen som storesøsknene gikk i. Vi var fornøyde med den den gangen, og ungene trivdes godt. Den ligger i gangavstand fra oss, rett ved siden av barne-og ungdomsskolen han etter hvert skal begynne på. Om noen år kan kanskje storebror eller storesøster gå rett over veien fra skolen om ettermiddagen og hente ham? Det gleder de seg veldig til.
 
På vei inn til besøksdag i barnehagen.
 
Da vi kom til småbarnsavdelingen i dag, var det overraskende stille og rolig. Barna som vanligvis holder til der var ute og lekte, og inne var det oss, fire barn til med sine foreldre og to barnehageansatte. Ungene var i alderen 1-2 år, og det tok ikke lang tid før de fleste var varme i trøya. Mannen min fikk en klem av ei tillitsfull lita jente, og jeg hadde på et tidspunkt tre småbarn på og rundt fanget mitt. Kjempekos. Det var masse fine leker å leke med, og ting hadde ikke forandret seg så mye siden sist vi hadde barnehagebarn.

Det blir spennende å se hvordan minstemann takler å begynne i barnehage, han er en litt stille og rolig gutt, som kan bli lei seg hvis noen hyler høyt, tar fra ham leker eller knuffer litt. Men jeg tok ham i å herse med en mindre gutt der i dag, så det er nok noe som går begge veier. Selv om det bløte mammahjertet mitt er bittelitt engstelig, tror jeg det skal gå fint, jeg. I august er han jo et par måneder eldre, og sikkert mer klar for barnehagetilværelsen enn det vi voksne er.


I gang med å leke i barnehagen
 
Best å krabbe bort til pappa, han ser litt ensom ut.
 
Vi var der i litt over en time, da begynte han å bli veldig trøtt, både av mange inntrykk og en litt for tidlig start på dagen. Det tok ikke lang tid før han slokna i vogna si på tur med mannen.

 
 
 

 
 


5 kommentarer:

 1. Tror kommentaren min ble borte da jeg skulle forhåndsvise den :/ Det jeg skrev var at jeg er glad jeg fant bloggen din! :) Også at dere er heldige som kan besøke barnehagen sammen med de andre barna som starter samtidig. Her er jeg mer bekymret for de andre barna enn min egen, for han er så bøllete med de som er mindre enn seg :/ Håper jeg får i han litt folkeskikk i løpet av sommeren :p

  SvarSlett
 2. Så koselig med besøk, Vilde! Ja, vi er heldige sånn sett - og jeg tror det går fint altså, han har både en som er mindre enn seg og noen som er større, og de minste blir jo ofte dulla veldig med i barnehagen. Det ordner seg nok med lillebølla di også, han er jo i en alder nå hvor de tester ut litt grenser, er han ikke? Alt går i faser, og det meste går over!
  Jeg er også glad for at du fant bloggen min! :)

  SvarSlett
 3. Teknisk imbesil prøver seg for tredje gang ;)

  Det så ut som en hyggelig dag, i en veldig hyggelig barnehage! Det er aldri lett å sende dem fra seg helt i starten, men det går seg nok fort til. Og som du sier, han blir et par måneder eldre også.

  Og tenk så stas når de store kan hente lillebror! Stas for de store, stas for lillebror- og ganske praktisk for dere også ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det funket, men ærlig talt: Ronaldo!? Tror jeg må gjøre noe med den eldgamle kontoen min, gitt, eventuelt få til å logge inn fra Wordpress. Fikk det ikke til denne gangen, men prøver igjen. Men da har jeg lagt igjen et spor i mellomtiden, veldig koselig blogg!

   Slett
 4. Takk, Helle-Ronaldo! *fnis* Utrolig hyggelig at dere legger igjen kommentarer på bloggen min, fortsett gjerne med det!
  Håper det går an å logge inn fra Wordpress, jeg er også ganske dårlig på det tekniske, men her er det en del som går automatisk, selv om jeg klarer å fikse litt på koder og sånt. Takk for besøket!

  SvarSlett