søndag 14. juni 2015

Multisportsbursdag

Det er en velsignelse å ha junibarn, på mange måter. Selv om bursdagen må feires i en veldig travel periode, i god tid før skoleferien setter inn, mellom avslutninger, sommerkonserter og alskens feiringer, er det veldig fint å kunne ha en skikkelig utebursdag. Juni kan riktignok være lunefull værmessig, i hvert fall har den vært det i år, men da junijenta var liten, husker jeg mang en solfylt barnebursdag ute i hagen, hvor alle de små gjestene etter hvert slang av seg prinsessekjolene og endte opp i plaskebassenget vårt.

I fjor hadde hun en veldig spesiell bursdag. Hun fikk nemlig det største ønsket sitt oppfylt; en lillebror! Minstemann kom på dagen 8 år etter at hun ble født (en liten kuriositet til; begge er født på min navnedag), så her blir det dobbeltbursdag hvert år i all overskuelig framtid. To stykker skal vekkes om morgenen, to bursdagskaker skal bakes, to bursdagsbarn skal hedres og behørig dynges ned av gaver og oppmerksomhet. Puh! Familiebursdagene blir jo greie, der slår vi feiringene sammen, men barnebursdagene blir det litt verre med - i hvert fall når lillebror blir så stor at han begynner med slikt. Om noen år kommer jeg nok til å se tilbake på denne tiden og synes vi hadde det litt vel bedagelig i juni måned før, når vi må sjonglere 2 forskjellige barnebursdager, 3 sommeravslutninger i henholdsvis skole og barnehage, diverse sommerfester, familiebursdag med hele slekta på besøk, sankthansfeiring samt nødvendige ferieforberedelser.

I år har vi imidlertid bare én barnebursdag å tenke på, og den fant sted denne helga. Som vi har gjort de siste årene, slo vi det sammen med ei klassevenninne som også har bursdag om sommeren, i verste ferietid. Vi har prøvd både hagefest hjemme hos oss og bursdag i lekeland, noe som er veldig greit fordi det meste blir ordnet der, ungene har masse å finne på og man slipper å ordne og styre masse hjemme. I år tenkte vi først på kinobursdag, men så kom det forslag om utebursdag med aktivitetsløype i skogen. Det er jo helt genialt, så lenge været holder - og det gjorde det jammen. Værgudene var i godhjørnet, og vi hadde en helt super bursdagsfeiring med 11 sporty og glade jenter, 3 gutter og 5 voksne som passet på.

Multisportsbursdag ute i det fri
 

Vi hadde gjort en del forberedelser, men det meste av utstyret til aktivitetsløypa fikk vi låne fra den lokale multisportsgruppa. Det var en variert rundløype med bl.a. balansering, hukommelseslek, puslespill, bruskassekappløp, bygging av tårn, kasting på blikkbokser, hinking og hopping. Jentene ble delt inn i lag og gikk rundt fra post til post der de fikk en prikk på hånda for hvert utført oppgave. Entusiasmen var stor, og de ga virkelig alt! Vi hadde skaffet store sjokolademedaljer som de fikk etter at løypa var rundet, og etterpå spiste vi pølser, åpnet gaver og hadde frilek og andre spill for de som ville det. Det var både slåball, badminton, frisbee, boccia og mikado i stooor versjon (kjempeartig!). Barna hadde et veldig fint område å boltre seg på, og løp både inne i skogen og ute ved en gammel forsvarsskanse. Der er det en fin labyrint som man kan gå seg litt vill i, et hav av vakre blomster og spennende, overgrodde bunkere.
 
Dyp konsentrasjon over puslespill

Bruskasseløp!

Her bygges det høyest mulig tårn.
 
Avslapning og gaveåpning.
 
 
Hva står det på ditt kort?
 
Bursdagen ble rundet av med deilige kaker, og ungene vimsa rundt og så etter rumpetroll da foreldrene deres kom for å hente. Det ble en del runder rundt på skansen og på stier i skogen for å "gjete" dem tilbake til leirplassen vår, og vår eldste var vel den som var lengst ute i skogen før vi greide å få ham med hjem igjen. Gi ungene natur, så blir de lykkelige :)
 
Den flotte skansen, omgitt av skog.


Storkenebb i fleng <3

Inne i labyrinten på skansen.
 
Dette frister veldig til gjentakelse neste år, vel å merke hvis været klaffer. Det er jo alltid et sjansespill med utebursdager, men vi var utrolig heldige i år, i og med at værmeldinga så heller dyster ut tidligere i uka. Alle gjestene var positivt innstilte, ble med på alt, og koste seg maksimalt! Prikken over i-en var nok en liten katt de traff på inne i labyrinten, som var så kosete og søt at jenta vår helst ville ha den med hjem. Hun satt og kjælte med den mens vi ryddet opp og bar alt ned til bilen igjen, og det er vel ingen overraskelse at hun nå ønsker seg en katt.

Resten av helga har vi spist frukt i lange baner, for det ble igjen et berg av frukt etter bursdagen, selv om barna spiste en god del. Vi har lagd juice av noe av det, og ellers har vi hatt en lat søndag og bare dristet oss til en tur til iskiosken. Vi rakk akkurat hjem før det begynte å regne - maken til lummer luft har jeg ikke kjent på en stund, og vi hørte til og med torden i stad. Nå er det bare å ta kvelden og prøve å lade opp til en ny uke spekket med sommeravslutninger og mer bursdag - for vi er slett ikke ferdige, nei!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar