onsdag 10. juni 2015

Våkenatt

Søvn.

Det kan av og til virke som det er det eneste som betyr noe når man får barn. I tillegg til dette med mating, er søvnen et evig tema. Sover babyen godt om natta, eller er han mye våken? Hva med søvn på dagtid? Noen babyer sover hele tiden, andre sover nesten ikke i det hele tatt. Vi har i det store og det hele vært ganske bortskjemte med søvn med alle våre tre barn, men som alt annet går det i perioder. Perioder med sykdom. Perioder med tenner. Perioder hvor man ikke helt vet hva som plager den lille kroppen, eller poden bare er lys våken midt på natta og vil stå opp.

Natt til i går var en sånn natt.
 
Kan jeg reise meg opp, så gjør jeg det.

Legginga hadde gått greiere enn på lenge, og lillegutt hadde slokna etter bare en halvtime. Hadde vi visst hvordan natta skulle bli, ville vi nok lagt oss tidligere vi også, men han har hatt den utrolige vanen med å sove hele natta en god stund nå, med unntak av nevnte sykdomsperioder. Det er jo en tann på gang for tida, og det virker som det tar TID å få den ut.
 
I 3-tida begynte lurvelevenet. Det var et par runder hvor vi dytta inn smokken og prøvde å roe ham ned, men det gikk ikke lang tid før han ga lyd fra seg på nytt. Han setter seg opp og reiser seg opp som ingenting, og blir stående der og klage. Vi prøvde med Dentinox på den plagsomme tanna, vi prøvde vel egentlig alt. Han hadde først en veldig full tissebleie, så en veldig våt ... annen bleie. I denne bloggen får dere alle detaljer, bare så dere er klar over det. Til slutt måtte vi stå opp med ham, for han var så våken, men klage gjorde han mer eller mindre hele tiden. Mannen min tok det verste, for jeg skulle jo jobbe, men det ble vel bare en slags slumring de siste timene fra 4 og utover til klokka ringte. Jeg klarte meg gjennom dagen ved hjelp av et utall kaffekopper, men da kvelden kom måtte jeg kaste inn håndkleet og legge meg rett etter at junior hadde sovna. Snakker om småbarnsliv! 

 
Sov godt, lille venn.
 

Men han er nå søt, da. Og i natt sov han litt bedre, selv om det var morgen klokka seks. Ønsker dere alle en god onsdag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar