lørdag 27. juni 2015

Reise med sykt barn

Akkurat nå sitter vi i leiligheten vi leier i Lagos på Algarvekysten og er rimelig signe etter en litt for sein kveld, men begynner å komme alvorlig inn i feriemodus. Jeg kjente det tidligere i dag, da jeg sto og så bølgene slå inn mot tærne mine på Dona Ana-stranden. Hodet stilte seg om, etter å ha hatt en voldsom innspurt før ferien, både jobbmessig og ellers. Hjernen løp på høygir i en god stund etter at jeg tok ferie, men nå tar den seg sakte men sikkert en pause fra jaget, og greier å koble ut. 
 

Praia Dona Ana

Men vi får vel begynne med reisen nedover. Den kunne ha startet bedre, men den kunne absolutt ha gått verre også. Vi priser oss lykkelige for at vi har noen veldig greie barn å reise med. Selv om de er syke, kvalme eller kjeder seg, så lager de ikke mye krøll på flyturer. 

Onsdag

Kl. 18:55: Mor har tatt seg en tur ned for å legge de siste tingene ned i kofferten før vi tar en tidlig kveld, alle sammen. De eldste barna har dusja, og minsten viste noen tegn på at han ikke var helt i lage tidligere på kvelden, men nå gir far ham grøt og flaske, og det hjelper nok. Vi er i rute, men gruer oss til å stå opp midt på natta med ungene for å kjøre til Gardermoen.

Kl. 19:15: Far roper fra stua oppe: "Lillebror kaster opp!". Jeg slipper alt og løper opp. Der ligger all grøten fra kveldsmaten utover gulvet, utover far og utover babyen. Vi tørker opp, jeg tar med lillegutt ned for å dusje og skifte. Tenker "Håper dette ikke er omgangssyke" om og om igjen innimellom alt kaoset.

Kl 20:15: Roen har igjen senket seg. Lillebror er ren og pen, men har en temp på 39,1 og har fått Paracet. Alle barna er i seng. Stuegulvet er vasket, og vaskemaskinen surrer og går for siste gang før avreise. Vi gjør unna de aller siste tingene før vi skal legge oss. Smører noen matpakker, pakker stelleveska og den andre håndbagasjen, printer ut reservasjoner på leiebil etc. Setter vekkerklokka på 02:00.

Torsdag

Kl. 02:35: Vi går rundt og gjesper mens vi drar på oss klær, vekker barn og tar tempen på lillegutt. Heldigvis har den sunket betraktelig. Han sluker en flaske, og virker ganske fornøyd med å være oppe midt på natta.
Bagasjen står klar.

Kl. 03:25: Vi suser av gårde midt i sommernatten, nordover langs E6. Alle er merkverdig våkne. Det finnes nesten ikke biler på veien.

Det blir aldri helt mørkt i juni.

04:35: Vi sjekker inn 2 store og 1 liten koffert, og tar med vogna til lillebror videre gjennom sikkerhetskontrollen og helt fram til flyet. Tar ut en solid bunke euro, siden utleieren av leiligheten ville ha en viss sum ved ankomst. Spiser frokost på Upper Crust (som ifølge de de største barna har den beste baguetten de har smakt i sitt liv), drikker kaffe og går på flyet.
 
Babyzen Yoyo in action på Gardermoen.

 
05:46: Vi har funnet plassene våre på flyet, og lillebror sovner på fanget mitt idet flyet letter. Storesøskene ser film på iPad, og jeg greier å lukke øynene i noen minutter.

To slitne reisende.


Utsikt til morgen over Europa.


07:15: Babyen er våken. Og sulten. Jeg trenger flere armer, og får hjelp av resten av familien til å finne fram brødbiter og mekke en flaske. Gutten er kokvarm, spenner seg, sutrer og strever med å finne roen. En tur til flytoalettet med bleieskift og en ny Paracet gjør etter hvert susen. Han sovner på nytt, og etterpå skal vi straks lande.

Kl. 09:30 (lokal tid, Portugal): Vi har fått bagasjen, og blir fulgt ut til parkeringsplassen av en hyggelig bussjåfør fra ShuttleDirect som skal kjøre oss til Lagos i en minibuss. Lillegutt sovner på nytt i barnesetet sitt, med kosekluten tett inntil seg. Vi får de første glimtene av Algarvekysten i Portugal. 
 
Takk og lov for koseelefanten <3

 
Landskap langs motorveien mot Lagos.

Kl. 10:30: Vi er vel innlosjert i leiligheten i Lagos. Utleieren og husholdersken hans har vist oss rundt, vi har sjekka at reisesenga til minstemann er på plass, og at internettet ser ut til å funke. Far har vært i nærbutikken og handla litt mat og drikke. Litt senere ligger alle og snorker en god stund før vi skal ut og se oss rundt i byen og ta vår første dukkert på stranda.

Mer om det, og om andre strender, senere.
Her er litt av leiligheten, samt utsikt fra et av soverommene:

Kjøkkenet.

Soverommet vårt

Slettes ikke noen dum utsikt.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar