søndag 7. juni 2015

Gulli gård

Det har vært en rolig helg. Vi har stort sett vært hjemme, gjort litt i hus og hage, lekt og kost oss, spist god mat og slappet av. Sånne helger er det lenge siden vi har hatt, og det blir ikke så mange flere av dem på en stund, nå som vi snart skal feire bursdager to helger til ende og så dra på ferie nesten rett etter skoleslutt. Hele mai måned var en eneste lang maraton av begivenheter - først var vi i 60-årslag, dagen etter dro mannen min til Manila i bryllupet til noen venner av oss, vi rakk akkurat en konfirmasjon den helga han kom hjem, så fulgte 17. mai, pinsetur med innbakt bursdagsfeiring og jeg vet ikke hva.

Det trengs et lite pusterom innimellom, hvor man får kjent på hvilepulsen og rekker å samle seg. Samtidig har man alltid godt av andre omgivelser og nye inntrykk, og derfor brukte vi noen timer av søndagen på et besøk til Gulli gård. Der har de nylig åpnet besøksgård, og det hadde vi lyst til å sjekke ut nærmere. De har mange forskjellige dyr, gårdsbutikk med salg av bl.a. garn og fargerike egg, muligheter for traktorkjøring og riding, kafé med vafler, pølser, kaffe, saft m.m. Det koster 50 kr. for inngangsbillett, og barn under 2 år kommer gratis inn. Riding koster en femtilapp ekstra, men er veldig stas for de som liker slikt.

Vi rusler rundt på Gulli gård.
 
Alpakkagården og våningshuset.
 
Vi gikk først rundt og tittet på høner, kaniner, alpakkaer, sauer, griser, dverggeiter og hester, spiste en vaffel eller tre, drakk kaffe, handlet gårdsegg og nøt atmosfæren. Det var mange andre barnefamilier der, og det gjaldt å sikre seg billett til riding så fort som mulig for dem som ville det. For storesøster var det å få ri på hest det største høydepunktet, mens storebror likte å mate sauene og geitene. Alpakkaene var også noen herlige dyr, ordentlig morsomme å se på. Lillebror satt og fulgte med i vogna og tygde litt vaffel han også. Noen av dyra så ut til å fange interessen hans, og det var stas å få komme litt ned på bakken og teste de nye joggeskoene.

Eldstemann og den roligste væren fant hverandre.

Herlige sultanhøns.
 
Fargerike gårdsegg til salgs.
 
Griser har de også.

Søte små afrikanske dverggeiter.

Gammelnorsk spælsau.

Du store alpakka!

Storesøster rir på hest.

Her kan man ta en kjøretur.
 
Hit vil vi definitivt tilbake flere ganger! De hadde mange ansatte rundt omkring på området, som var blide og hjelpsomme. Selv om det var en del folk der, sto vi ikke mye i kø bortsett fra på ridingen.2 kommentarer:

 1. Så hyggelig gårdsbesøk! Tipper det blir flere turer dit, nå varer det vel ikke lenge før minstemann går inn i den alderen hvor de er totalt opphengt i alle slags dyr?

  Ikke minst er det herlig når det ikke føles som man går i stim, til tross for at det er mye folk :) Hyggelige priser også!

  Koste meg med bildene i forrige post, forresten. Hverdagsglimt er moro å se!

  SvarSlett
 2. Takk, Helle, så koselig at du likte det. Hverdag har vi jo nok av, så det blir nok mange slike glimt :)
  Det var veldig hyggelig der, så dit drar vi garantert tilbake! Lillebror er glad i å se på dyr i bøker og høre på dyrelyder og sånt, så det er nok ikke lenge før han kan sette ordentlig pris på levende dyr! Eller, gjøre som eldstemann og løpe vettskremt unna sauene som brekte litt for høyt og intenst på Losby gård!

  SvarSlett