tirsdag 5. juli 2016

Venezia

Caorle ligger ikke så langt fra Venezia, vi brukte jo litt over en time hit med bil fra Marco Polo flyplass, og fra Caorle arrangeres det også båtturer dit. En så fin by som Venezia er vel verdt en dagstur, selv i heten og turistsesongen, og turistinformasjonen i Caorle kunne skaffe oss billetter til ovennevnte båttur. Klokka åtte i morges gikk båten, og vi fikk faktisk sitteplasser, selv om vi kom i siste liten!
Litt over ti var vi framme i Venezia, til en folkemengde uten like ved Markusplassen og et noe forhøyet stressnivå på oss voksne, idet vi prøvde å buksere lillebrors reisetrille og oss selv ut i noen litt roligere gater. Omsider fant vi hvilepulsen igjen, og tok lunsj på et (noenlunde) stille sted. Etterpå fikk minstemann gå litt selv, noe han digga veldig, men til slutt ble det en tanke for kaotisk til at det kunne anses for trygt. Vi beveget oss mot Rialto, men oppdaget til vår store skuffelse at den var under oppussing, og fullstendig tildekket på utsiden. Fra toppen av broen var det heller ingen utsikt, bare papplater. Makan!
Likevel; det var herlig å gå rundt der. Venezia er en hektisk by i perioder, særlig hvis man befinner seg på de verste stedene (les: Markusplassen og gatene rundt). Men hvis man kommer seg litt utenfor allfarvei, blir det plutselig helt stille. Det var den stillheten jeg lot meg fascinere mest av da vi var i denne byen første gang for snart tre år siden. Alt er så enten-eller her, du kan gå fra en fullpakket gate til en helt øde (og like fin) en på få sekunder. De trange gatene, broene, kanalene og det totale fraværet av biler gjør også byen til noe helt spesielt! 
Etter å ha trasket rundt i de labyrintiske gatene en god stund, shoppet et par småting og funnet både tidvis stillhet, blindveier og gode fotomotiver, tok vi en is og en Spritz Aperol og fant veien tilbake til båten igjen. Det var utrolig varmt i dag, og det tok på med lang båttur og mye subbing gatelangs. Ser fram til en helt avslappende dag på stranda her i Caorle i morgen - skjønt jeg burde vel vite at mesteparten av tiden antakelig går med til å passe på resten av 'flokken' min. Og det er helt greit! De er jo temmelig fine :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar