onsdag 27. juli 2016

Tjuefem måneder

I dag er lillebror 2 år og 1 måned, og har altså vært hos oss i 25 måneder! På mange måter føles som om han alltid har vært her, og han er et skikkelig midtpunkt i familien vår. Og så er han så utrolig morsom for tida! Toåringer altså, beste hjertemedisin i verden! Han prater masse, mye av det er til og med forståelig. Han kan synge Lille Petter edderkopp med bevegelser, han kan 'hoppedanse', som er en egenkomponert dans han gjør når han blir glad, han kan telle til fjorten (tror jeg) og finne fram til Biler på telefonen min. Han elsker nemlig Lynet McQueen over alt i verden, til og med Peppa Gris. Han har noen artige versjoner av ord, han kaller vogna si for 'vognin' og skoene for 'skonin'. Smokken er 'puttenin' (putten min?) og elefanten er 'fattenin'. Uten dem får han ikke sove! Trampolina til mormor og bestefar kalles bare 'hoppebepp' og ketsjup for 'puppupp'.

 

Han har fått ganske bestemte meninger, verden går under flere ganger daglig, og han er rimelig sta - men også veldig flink. På mandag gikk han hele veien hjem fra barnehagen, ikke snakk om å sette seg i vogna. Han er glad i mat (vi våkner til rop om mat hver morgen), men har begynt å bli mer kresen på middager.

Det er nok av ablegøyer, og i går gjorde han noe vi andre fikk fullstendig latterkrampe av. Ved middagsbordet begynte han å avlede oss fra å få ham til å spise laks og potet ved å late som han sov. Han lukka øynene og lagde snorkelyder før han plutselig 'våkna' med en strøm av bablelyder og sa 'Hva? Hva? Hva?' Vi knakk jo sammen av forestillingen hans, så da gjorde han det bare enda flere ganger. Tidligere i sommer gikk han rundt og lagde noen store armbevegelser og sa et eller annet som hørtes ut som 'jeg er kongen'! Lurer på hvor han har det fra!

 

Yndlingslekene akkurat nå er tog og bil. Briotoget han fikk til bursdagen er nok det aller mest populære, særlig det lokomotivet som går på batteri. Ellers er alt av kjøretøy topp! På hytta lekte han også en del med dokke ('baby') og dokkevogn. Såpebobler er gøy, og bøtte og spade har blitt faste følgesvenner i sommer. I løpet av ferien har han også fått en uforklarlig skrekk for å dusje, og til dels bade, og det er virkelig ikke gøy. Håper det går over ...

Han er bare så god og herlig, litt mindre baby enn han var før, og enda mer stor gutt. Masse vilje, fart og energi. Han forguder storesøsknene sine og er maks herlig når han stryker oss på håret eller kinnet og sier 'fin'.

Elsker deg, gutten vår <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar