mandag 18. juli 2016

Telemarkskanalen

I fjor giftet et av venneparene våre seg på Filippinene, og i gave fra oss og en annen venninne fikk de gavekort på Telemarkskanalen, som skal være en av verdens vakreste kanaler der den strekker seg helt fra Skien til Dalen. De fikk ikke anledning til å bruke gavekortet før i sommer, og da tiden kom for å bestille, lurte de på om flere fra vennegjengen ville slenge seg med på opplevelsen. Og naturligvis ville vi det!Turen startet med overnatting på Norsjø hotell (et temmelig lite familiehotell, trivelig og greit, men litt underbemannet, i hvert fall da vi var der). Der møttes vi lørdag ettermiddag, gikk tur i området og spiste en deilig middag sammen. På søndag rakk vi ikke stort mer enn frokost og utsjekking før vi måtte skynde oss til båten, 'Telemarken'.Først var båten innom Norsjø ferieland, og så durte den innover mot kanalene og første sluse. Været var grått og småkaldt med noen få gløtt av blå himmel, men det regnet i hvert fall ikke! Dog kunne man bli litt våt når man sto i baugen og så på når slusene ble åpnet.
Det var veldig gøy med sluser, i hvert fall for oss som ikke hadde vært med på det før, annet enn i noen fjerne barndomsminner fra en eller annen båtferie i Sverige. Barna syntes også det var fascinerende, og sto og fulgte med underveis (fram til den niende og tiende slusen, da begynte det å bli litt kjedelig). Lillebror var litt sliten, han brygga tydeligvis på noe og fikk tatt seg en lur i reisetrilla si den siste delen av turen. Da vi nådde Lunde, var turen over og vi kunne ta buss tilbake til Akkerhaugen og hotellet der bilene våre sto.

Men det var en helt nydelig tur - synd å dra derfra allerede neste dag! Hadde det ikke vært for at minstemann har fått feber og trenger litt ro, hadde jeg ikke hatt noe imot å tilbringe mer tid der oppe i Telemark.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar