fredag 18. desember 2015

Julekonsert, juleferie og juleoppkast

Etter en adventstid proppet med aktiviteter, avslutninger, juleverksteder, nissefester, Luciafeiring, julebord og bursdag, begynte vi endelig å få øye på målstreken. Den siste julekonserten gikk av stabelen på skolen til våre to eldste på onsdag, og det var som alltid et høydepunkt i julestria.
Til og med naturen bidro til julestemningen:

 
I år var det klassetrinnet til storebror som sto for arrangementet, noe som førte med seg kakebaking og kaffekoking i stor stil, samt at mannen min var parkeringsvakt før konsertene begynte. Den årlige julekonserten på skolen har en sjelden evne til å få fram ekte, god julestemning. Det starter med 5. klasses Luciatog, og så fortsetter det med klassetrinnene oppover fra de minste til de største. Siden skolen vår både er barne- og ungdomsskole, deles det hele opp i to konserter; en for oddetallstrinnene og en for partallstrinnene. Siden vi har barn i 4. og 6. klasse, skulle vi delta på den siste konserten.


 
Når små og store barn står på scenen, ikledt finstas og nisseluer, er det ikke fritt for at mor feller noen tårer så fort munnene deres åpner seg og nydelige julesanger strømmer ut. I år var storesøster også med i krybbespillet, utkledt som gjeter, og hun sang så flott sammen med de andre gjeterne og vismennene. Vi satt blant publikum, med lillebror på fanget (og på gulvet, opp på fanget igjen, og ned), og snufset til hele herligheten. Da det mot slutten ble allsang av 'Deilig er jorden', skal jeg ikke nekte for at stemmen brast litt. Jula er, tross alt, den fineste tida på året.
 
Det er lett å glemme det når man stresser rundt for å handle gaver, mat og nye finklær, men disse nydelige barna minte oss på det i rikt monn. Desember er forresten en rar tid. I starten av måneden virker det sååå lenge til jul. Så blunker man, og det er bare en uke igjen, uten at man helt skjønner hvordan det har foregått. I dag er det juleferie for skolebarna, men uheldigvis har storebror blitt syk og ligger utslått og pjusk i senga. Han var ikke noe særlig tess i morges, og etter hvert begynte han å kaste opp, stakkars. Vi krysser fingrene for at det ikke er omgangssyke, at vi andre ikke blir smittet, og at det går fort over, så han kan få kost seg med diverse juleaktiviteter i helga. Forhåpentligvis er spysyken ute av huset til jul ... Ha en fin 4. adventshelg, og vær forsiktig på det glatte føret!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar