søndag 6. desember 2015

Årets julekonfektverksted

Sammen med ei venninne av oss har vi en førjulstradisjon som går noe sånt som 16 år tilbake. Til tiden da vi alle bodde i Oslo, og fant ut at det å komme sammen i begynnelsen av desember for å trille marsipankuler og dyppe dem i sjokolade var en utmerket måte å lade opp til jula på. Etter at vi fikk barn, ble det naturlig å la dem få ta del i det også, komplett med julemusikk i bakgrunnen og prøvesmaking på marsipan og pynt underveis.
Storebror har etter hvert blitt ekspert på disse kunstferdige nissene i figurmarsipan, og storesøster pleier å lage litt av hvert av farga marsipan med sukker, sjokoladekuler og litt blanda pynt. Lillebror var med for første gang i år, og syntes det var utrolig stas å farge marsipan og spise den etterpå, den luringen. Han fikk også leke med en dyppegaffel med litt sjokolade, noe bordet, håret og klærne på gutten bar preg av etterpå.
 


Selv liker jeg godt å lage 'Mozartkuler', med en bit nougat inni marsipankulene før jeg dypper dem i sjokolade. Vi pleier å bruke Odense 70 % sjokolade til dypping, og den smelter vi i en hendig liten sjokoladesmelter som har fulgt oss i utallige år. Ellers bruker vi Odense marsipan og figurmarsipan, konditorfarger, diverse pynt og kakestrøssel. I år hadde vi også noen konfektformer som var både dekorative og relativt solide.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar