søndag 19. juli 2015

Feriesluttblues

Det er den følelsen som kommer i økende grad i løpet av siste halvdel av siste ferieuke. Alle de fine feriedagene som lå blanke og ubrukte foran oss i så lang tid, har krympet inn til et par-tre dager som går unna i et forrykende tempo. Vi dro en tur på stranda, bada og fikk noen minutters ro til å kjenne solstrålene varme på ryggen, og der var den dagen gjort. Vi hadde vennebesøk på hytta, og der gikk den dagen unna i en stor svisj. I dag var det bare å pakke sammen og dra i bursdagsselskap til min lille niese, deretter hjem til jobb i morgen. Ekstra tyngde til post-feriebluesen kommer nok av tanken på at de andre medlemmene av familien har ferie en stund til - mannen min har litt over tre uker igjen, og barna begynner ikke på skole og barnehage før godt uti august. Men her er det over for min del, det er bare å krumme nakken og kjøre på igjen. Huset er unaturlig stille og rolig, for de andre reiste tilbake til hytta i stad, og skal være der et par dager til.

Det er vel på tide å se litt tilbake på den siste ferieuka, og samle sammen de gode minnene. For dem er det mange av!

Hytta. Tidligere kalt Billys bule (etter den salige katten vår), nå går den under det mer høytidelige navnet Arnestedet. Kjøpt av foreldrene mine i 1993, og gjort om, pusset opp og bygget ut til det ugjenkjennelige av min far. Han har sakte, men sikkert omskapt stedet til en drømmehytte for hele familien, og i fjor kom det attpåtil innlagt vann, WC'er og dusjer! Himmelsk.Vi har tilbrakt mye tid her opp gjennom årene, og ungene elsker å være på hytta. Den ligger på toppen av Høysandberget, med kort vei til stranda på Høysand, der det er nydelig å bade, stupe, ligge i sola, kjøpe en is i kiosken og boltre seg på lekeplassene. Vi har et feriesenter rett nedi bakken som tilbyr minigolf, tennis, mat, drikke og dusjer, litt lengre ned ligger Høysand Bad, hvor man kan spise en bedre middag og se på utsikten, en stor campingplass med tilhørende butikk, en fiskebrygge der det alltid står folk og tester lykken - og litt lengre bort ligger isbaren. Den legendariske ISI bar, med sitt rosa og mintgrønne 80-tallsytre og den store isen på taket. Selve samlingspunktet for Skjeberg/Høysand-folket, og åstedet for cruising på 'stripa'. Dere østfoldinger forstår hva jeg mener. 


Her er stranda, som både har sand, gress, stupetårn, flytebrygge og diverse utstikkere. Vannet nærmer seg nå 20 grader og er herlig brennmanetfritt.

Det ble tatt atskillige morgen-og kveldsbad her den siste uka, i tillegg til at vi tilbrakte en hel dag her på fredag, da været viste seg fra sin beste side. Til og med jeg og lillebror bada i det klare vannet, og koste oss! Ellers har det vært mye kos på og rundt hytta, turer med Pelle, utflukter til fine steder i omegnen, spill og puslespill. Det var muligens litt ambisiøst å begynne på et puslespill med 1000 brikker når man bare har en 5-6 dager på seg, og stort sett kun får pusla litt dann og vann om morgenen og kvelden - men vi har neimen ikke mye igjen heller.


Jeg overlater til de andre hyttefolka å legge siste rest, se ferdig 1. sesong av Twin Peaks, gå noen flere strandturer, ta en is på isbaren og se utover Skjebergkilen, for i morgen er det helt andre ting hjernen min skal forsøke å vende tilbake til. Men i kveld er det teknisk sett fortsatt ferie, så jeg tar et glass Porto, spiser litt taxfree-sjokolade og tenker på hvor deilig og fredelig det er på hytta akkurat nå. Skål!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar