søndag 30. august 2015

Verdens kuleste dag

Så ble det altså søndag før jeg fikk tid til å blogge igjen. Ikke en hvilken som helst søndag heller, i dag er det nemlig tolv år siden Tom og jeg sto i Sagene kirke i beste brudestas og sa 'ja' til hverandre. Det er jo en forslitt frase, men tida går utrolig fort! Vi har opplevd mye sammen, og trives fortsatt utmerket med å være mann og kone - selv om vi gjerne sovner tidlig om kveldene i stedet for å ha en lang, romantisk stund sammen. Småbarnslivet! Vi tar det igjen i kveld, på det unga kaller 'date' (til tross for at vi har vært kjærester i snart 20 år), og skal ut og spise tapas og kose oss.Vi overlevde første uke med fullt kjør på jobb, barnehage, skole og fritidsaktiviteter, og det er ikke verst, bare det. Enkelte dager føltes det som jeg stort sett bare løp, uten egentlig å få gjort noe - fredagen var en sånn dag. Morgenstress, jobbing, løpe til trening hos fysio, løpe et par små ærender, mer jobbing, hente i barnehagen, lage middag, følge storesøster i bursdag, få i lillebror kveldsmat, legge ham, vaske klær, få hjem bursdagsgjesten, få de to eldste i seng, sette meg ned og slappe av med opptak av Nytt på nytt og vente på at mannen skulle komme hjem fra fest på jobben. Sånn går no dagan! Og gudskjelov for helgene, hvor ting går litt roligere, i hvert fall.

I går hadde vi planlagt en tur til Akershus festning og Verdens kuleste dag, som er et gratisarrangement fra Sparebankstiftelsen DNB hvor en hel drøss med organisasjoner viser seg fram og steller i stand aktiviteter for barn. Her var alt fra diverse idrettsforbund til museer, sirkusskole, vitenskapssentere, matkultur, sykehusklovner, aktører fra kunstliv, kor og scene, Miniøya, husflid, Speideren og mye, mye mer! Vi rakk bare en brøkdel, selv om storesøster brått ble invitert til Tusenfryd med ei venninne og overlot til oss å dra dit med bare store- og lillebror.

Storebror fikk styre showet og bestemme hvor vi skulle gå, men fordi lillebror hadde kommet ut av soverytmen sin på grunn av en fem minutters dupp på bussen, og ikke ville sove igjen etterpå, ble det til at jeg trilla rundt med ham mens gutta sto i kø til diverse ting. For køer var det, milelange sådanne, til så å si alt. Første stopp var å lage meisebolle hos Miljøagentene, og deretter prøvde eldstemann seg på elektronisk akvarium hos Norsk Maritimt museum. Der var det imidlertid noe som ikke fungerte som det skulle, så han gikk bort til Skiforeningen for å hoppe på sommerski i stedet. Og fy søren, så gøy det var! Han hadde en fin stil, også :)

 Etter en liten lunsjpause gikk vi til standen til Vitenparken i Ås, hvor man kunne lage en robot, og det var virkelig dagens høydepunkt for ham. En del av de andre tingene var litt barnslige for en som snart runder elleve år, men dette var midt i blinken! Her skulle de sette sammen noen elektroniske deler kalt Little Bits, og få ting til å lyse, lage lyd og gå rundt. Veldig gøy! Det var stands fra Inspiria og Forskerfabrikken også, men siden det begynte å nærme seg stengetid valgte han heller å stå i kø ved vårt hjemlige Drøbak akvarium, som stilte med et artig berøringsbasseng. På dette tidspunktet hadde endelig lillegutt slokna i vogna si også, og fikk litt sårt tiltrengt søvn før bussturen hjem.Det var en innholdsrik dag, med veldig mye mennesker (og mannen min døpte den om til Verdens kø-lengste dag), men eldstegutten vår hadde det gøy, og fikk prøvd en del nye og morsomme ting. Neste år drar vi nok tilbake, storesøster har i hvert fall lyst til å teste dansing, karaoke, rockenegler, skøytegåing på liksomis og sirkuskunster!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar