fredag 26. august 2016

Toårskontroll

Lillebror har jo for lengst rundet 2 år, men først i dag var det duket for toårskontroll på helsestasjonen. Dette skyldes nok at de på denne kontrollen først og fremst sjekker språket, og at det er lettere å gjøre det når barna har passert toårsdagen med noen måneder. På forhånd skulle vi fylle ut noen skjemaer om språkutvikling, motorikk og andre ferdigheter, bare for å se hvordan han lå an - og alt så veldig fint ut!

 
Det morsomste var kanskje venterommet, der han etter å ha blitt målt og veid fikk leke litt med traktor og bil, som naturligvis er det beste i hele verden. Inne hos helsesøster skulle han leke med en bamse, ta på den sko, gi den mat, pusse tennene dens, sette den på potta og legge den i en seng. Han var villig med på alt sammen, forsto godt hva helsesøster sa og var utrolig søt når han stelte med bamsen. Innimellom måtte han imidlertid kjøre litt rundt med den bilen han fant på venterommet, for kjøretøyer trumfer tross alt bamser, uansett hvor kule sko de har.
 
Mens han durte rundt med bilen og prøvde å komme seg inn i skapene til helsesøster, pratet vi litt om hvordan det var med søvn, mat, barnehage og sånt, og vi har virkelig ingenting å klage over. Han trives kjempegodt i barnehagen, er riktignok litt av en ramp av og til (de har begynt å kalle ham for Bølla), men gleder seg til å komme dit hver dag. Mat sluker han (nå ja, ikke alltid all middagsmaten, men han kommer seg!) og de fleste nettene er veldig gode. De som ikke er det merkes godt, men de kommer sjeldent. Og så er han jo så strålende blid! Helsesøster mente han kom til å sjarmere skoene av jentene når den tiden kommer, hihi. Vi får se!
 
Vi snakket litt om det fallet han hadde i Italia, men vi har jo allerede vært hos fastlegen og blitt henvist til et barnelegesenter hvor de kan mer om sånt (han fikk lett hjernerystelse og var lyssky innimellom i lang tid etterpå. Nå har vi ikke merket noe på en stund, heldigvis, men det er greit å få det sjekket her i Norge).
 
Konklusjonen på det hele var at alt er som det skal, han vokser bra, prater fint, forstår mye og er en flott gutt - men det visste vi jo fra før!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar