onsdag 23. mars 2016

Old Town og Trolley Tour

Hurra, jeg greide å sove til kvart på 5 i dag! Det går framover, selv om alt som har med klokka å gjøre føles ... rart. Vi ligger liksom og vaker i et ingenmannsland mellom norsk og amerikansk tid, men det begynner å ligne en slags døgnrytme nå. I morgen våkner vi muligens 6, som jo er tilnærmet normal tid for oss.

I går hadde vi vår første dag som turister i San Diego, og tok banen til Old Town - et koselig strøk med gamle hus og westernpreg midt i byen.

Her lå det en del butikker som solgte alt fra keramikk og håndverk til gammeldags godteri, kaffe, te, krydder, såpe og sigarer. Vi kjøpte meksikansk kaffe, noen gaveartikler og et par digre iskremer og smoothier før vi tuslet mot utgangen og startstedet for Old Town Trolley Tours.

Disse gammeldagse bussene går jevnlig rundt i San Diego og er et flott blikkfang. Man kjøper billett for en dag (eller to, hvis man vil) og kan gå av og på der man lyster, for så å gå på igjen senere. En fin måte å se nær sagt hele byen på! Sjåføren/guiden var for øvrig veldig flink, og fortalte artige bakgrunnshistorier og anekdoter underveis. Den starter i Old Town, går ned til havna, forbi hotellet vårt og Gaslamp Quarter før den tar turen over San Diego Bridge til øya Coronado.
På øya snur den etter å ha passert Hotel del Coronado, der Some Like It Hot med Marilyn Monroe ble spilt inn, og fortsetter tilbake til byen mot Balboa Park. Så går den til Little Italy - og der hoppet vi av for dagen, for å ta oss en sen lunsj.
Noen pizzastykker (jippi, de hadde glutenfri pizza!) og ølkrus senere var det tid for litt shopping. Vi tok banen fra Little Italy til Civic Centre og dro til Horton Plaza, hvor vi pådro oss noen flere handleposer med klær til barna og litt annet småtteri. Så var det på tide å dra tilbake til hotellet, før konferansen startet sitt Key Note-foredrag.
Som dere ser, er det sol og fint vær her! Temperaturen må ha vært minst 20 grader på det varmeste i dag, men det blåser til tider ganske mye. Når vinden løyer, er det fantastisk deilig - og vi tok vår første utepils i går! I dag er det konferanse for alle penga for ektefellene våre, mens jeg og mannen til Lotte skal ta turen til USS Midway, hangarskipet som ligger rett ved havna her og har blitt gjort om til et museum. Skal bli spennende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar