søndag 27. mars 2016

Balboa Park

I går starta vi dagen med en tur innom svømmebassenget på hotellet. Vannet var kjempedeilig, og vi plaska rundt og sugde til oss solstrålene mens vi tenkte på de der hjemme. Jeg merker at jeg savner dem mer og mer, det skal bli utrolig godt å komme hjem igjen - selv om turen i seg selv er lang og strevsom.

Etter en fin frokost ved havna, gikk vi litt rundt i Gaslamp Quarter, hvor Tom fikk utløp for turistbehovene sine etter å ha sittet innendørs på konferanse i tre dager. Vi tenkte oss i retning av Balboa Park, og endte opp med å gå hele veien - det så tross alt ikke så langt ut på kartet! Vel, det var lenger enn det virket, dog overlevde vi endeløs trasking i stekende sol og kom endelig fram til Balboa.


Vi gikk litt på måfå i starten - men en tur innom besøkssenteret hjalp godt på orienteringen. Det ligger mange museer her, noen er gratis, mens andre koster 10-12 dollar. Vi hadde tenkt oss innom et par av dem, men det ble til at vi bare tuslet rundt, blant annet bort til den nydelige rosehagen.


Det var masse liv i parken - folk som sang og spilte, religiøse grupper som ropte ut budskapene sine, showartister og gatekunstnere. Vi stoppet litt her og der og lot oss underholde av enkelte, men merket etter hvert at vi var sultne. Frokosten tidligere på dagen var såpass stor at vi gikk for en enkel variant til lunsj - lemonade med passelig usunn snacks til.
Vi gikk også litt rundt på turstiene i parken, som ikke alltid var like lette å finne hvis man ikke dumpet rett inn i dem. Her er det mye fint å se på, både av palmer, kaktuser og mer uvanlige busker og trær.
 Tida gikk fort, og vi rakk antakelig bare å få med oss en liten del av parken, men vi så både ekorn, jordekorn og en diger iguan, nøt stemningen og folkelivet og trakk inn duften av noen herlige blomster. Her er det vår/tidlig sommer, noe som nytes til det fulle! I kveld setter vi oss på flyet tilbake - trist, men samtidig godt. I'll be back, California.

2 kommentarer:

  1. Så artig å lese innleggene om turen deres! Dere fikk virkelig mye ut av dagene, og det må ha vært en herlig påsketur- selv med jetlag. Jeg har aldri vært i San Diego, men det ser ut som et spennende sted. Og jeg skulle gjerne hatt en kaktus eller to på den størrelsen, hehe.

    SvarSlett
  2. Takk for det, Helle! Så artig at du fulgte med (beklager at jeg er så treg med å svare, jeg fikk ikke gjort det med en gang, og så forsvant det litt i hjemreise, jetlag og annet krøll)! San Diego var helt topp, mye å se og oppleve, sol og nesten sommer allerede - må si det var en nedtur å komme tilbake til grå, fargeløs mangel-på-vår her hjemme!

    SvarSlett