lørdag 19. mars 2016

Kriminell påske på Folkemuseet

Jeg er neimen ikke sikker på når vi begynte med påskevisitter til Folkemuseet på Bygdøy sammen med ei god venninne av oss, men det må ha vært da de største ungene var to-tre år. De har et flott påskeopplegg for barnefamilier, med eggmaling, pannekakesteking og muligheter til å besøke husdyra - samt et ekte krimmysterium både voksne og barn kan bryne seg på. Kort sagt; kriminell påske!
Vi gikk rundt og samlet beviser og spor om 'Mordet på Sølv-Tollef', en virkelig drapshistorie fra Numedal som fant sted i 1832. Det ble ganske raskt klart hvem morderen var, men oppgaven gikk ut på å finne motiv, drapsvåpen, skjulested for byttet og andre tekniske bevis som var gjemt rundt omkring. Artige saker for de store barna og oss voksne! Innimellom krimetterforskningen stakk vi innom Pannekakehuset og eggemalingsverkstedet.
For å finne de siste sporene i saken om Sølv-Tollef, måtte vi i retning av Kolonialen - og det går da ikke an å passere den uten å stikke innom for et par kremmerhus med blanda drops? Etterpå rusla vi rundt og nøt den herlige påskesola, stemningen og alle de blide menneskene. Rett og slett en deilig oppladning til påsken!Nå holder vi på med å pakke et helt berg med bagasje - først til tre unger som skal tilbringe påsken hos farmor og farfar, og så til oss selv. Første etappe på ferden til San Diego starter i morgen ettermiddag, kan ikke nekte for at det kiler i magen! God påske til dere som er innom bloggen min, kos dere uansett hvordan dere feirer den og spis påskegodt med god samvittighet. Det gjør jeg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar