mandag 17. april 2017

Påskeferien 2017 - del 2

Andre del av påskeferien vår startet på Folkemuseet på Bygdøy, der det hvert år arrangeres Kriminell påske med innbakte påskeaktiviteter for barna. Innen vi kom dit, hadde vi rukket å vaske oss ut av hytta i Tanumstrand, handle på Nordby, stikke innom hytta til foreldrene mine i Skjeberg for både vafler og grillmiddag (og litt snø), vært hjemom en tur for å finne fram ullsokker, vinterstøvler og tjukke jakker igjen - samt innlosjere oss hos ei god venninne på Fjellhamar, der vi skulle tilbringe resten av påskehelgen. Da vi kom til Folkemuseet lørdag formiddag, var vi godt rustet til å løse årets påskekrim, som var bygd på en sann historie om drapet på sognepresten Lave Eirikssøn i Valle i Setesdal i 1579.Mysteriet hadde en artig vri, det var nemlig tre mulige mordere som alle prøvde å ta 'æren' for drapet, og gjorde sitt beste for å overbevise oss om at nettopp de hadde gjort det. Da gjaldt det å finne huller i historiene deres og skaffe beviser for hva som virkelig skjedde! De falske ledetrådene var imidlertid ganske lette å gjennomskue, men det er mulig at dette mysteriet var mer myntet på barn enn voksne dette året. Vi var selvfølgelig også innom eggmalingsverkstedet og Pannekakehuset, det er et must hvert eneste år!
Etter å ha løst påskekrimmen, kjøpt deilige drops i Kolonialen og varmet oss med kaffe og kakao på kafeen, satte vi kursen hjem igjen for å stelle i stand påskemiddag og påskeeggjakt i hagen. Påskeharen hadde vært på ferde, og satt igjen noen digre spor på verandaen - det var kjempemoro for lillebror å følge dem på vei mot påskeegget! De store barna måtte lete hele hagen rundt etter egg, men de fant dem rimelig fort.
Mannen min tryllet deretter fram en vidunderlig påskemiddag med lammefileter fra Hallingskarvet, ovnsstekte poteter og rotgrønnsaker, og til dessert kom moren til venninna vår med en makeløs påskekake som jeg dessverre ikke kunne smake på, men som etter de andres utsagn var verdt å spise seg overmett på:Det har blitt veldig mye god mat og drikke i påsken, og jeg merker at nå er det på tide å stramme inn litt. Ikke minst skal det bli godt å komme tilbake til hverdagsrutinene, for selv om ferie er helt skjønt (og nødvendig!) er det noe med hverdagen som jeg virkelig elsker. De små tingene som gir meg glede hver dag. Og det å være hjemme igjen, til senga mi og kaffemaskinen og de vante omgivelsene. Borte bra, men hjemme best, det kan jeg trygt skrive under på.

Håper dere har hatt en fin påske, og at dere snart begynner å bli klare for hverdag igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar