søndag 16. april 2017

Påskeferien 2017 - del 1

Påskeferien går mot slutten, og vi har vært høyt og lavt og overalt - stort sett uten god nettilgang, derav laber blogging - men vi har storkost oss! Riktignok har våren blitt til vinter igjen, vi har hatt bittelitt snø og gått og hutra oss gjennom svenske småbyer og små smug på Folkemuseet, men vi har også kobla av skikkelig, spilt spill, lest bøker og tilbrakt mange timer i Badeland. Dessuten har vi antakelig satt til livs en rekordmengde med påskegodt, sånn går det når man handler i Sverige!

Her kommer en liten oppsummering av påsken vår, først fra oppholdet i Tanumstrand i Sverige:


Vi leide en "stuga" ved Tanumstrand Spa-hotell i to dager, og det var kjempefint! Reiste ned onsdag ettermiddag, og innlosjerte oss etter å ha handlet litt i Grebbestad. Det var en liten 6-mannshytte som hadde alt vi trengte, selv om den var litt lytt og hadde glipe i ytterdøra. Siden temperaturen plutselig sank til litt over null, ble det jo ganske kaldt der etter hvert, men det ordnet seg. Badelandet var fint, ikke overvettes stort, men mer enn nok å finne på for store og små i flere timer på skjærtorsdagen. Det beste for hu' mor var nok likevel å komme inn på Spa-avdelingen og bli massert etter alle kunstens regler etter lunsj. Helt nydelig!

På ettermiddagen dro vi også en tur til Fjellbacka, den idylliske lille byen som har blitt kjent gjennom Camilla Lackbergs krimbøker:

Også her var det rimelig kaldt å gå rundt, vi var ikke helt kledt etter været, men vi rakk å se en god del av byen og leke på en lekeplass før vi søkte ly inne på en restaurant og spiste en god middag der. Lillebror slukte sågar en hel hamburger som var omtrent like stor som hodet hans! Han hadde i det hele tatt stor sans for svensk mat, vi har knapt sett ham spise så mye middag før. 

Vi var heldigvis ikke vitne til noen mord i Fjellbacka, men stedet hadde en særegen stemning og noen flotte, trange gater og smug som vi godt kunne tenke oss å utforske mer ved en senere anledning. 

Del 2 av påskeeventyret vårt følger senere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar