tirsdag 26. desember 2017

Jula 2017

Så kom jula til slutt. Med mildvær og glatt føre, med julefrokost og mandel i grøten, med Tre nøtter til Askepott og Donald Duck og vennene hans, med penstas, pinnekjøtt og pakker under treet. Det fineste med jula når man er voksen er jo å gjenoppleve sin egen barndoms jul gjennom barna, se den store forventningen og gleden deres. Brede smil og små bein som hopper og danser av lykke. Det er jul, det!
 
 


Vi feiret jul hos søsteren min og mannen hennes, de har to jenter på 7 og snart 5 år, og ungene koste seg sånn sammen! De eldste tar seg av og leker med de yngste, de små kusinene elsker å tulle med storebror og kose med storesøster, og lillebror hadde det helt topp med matlaging på lekekjøkkenet - men da julenissen kom, ble det visst litt skummelt, selv om han har snakket om nissen og gledet seg i flere måneder! Hihi, det gikk da fint så lenge han var på armen min, og han fikk flotte, varme tøfler i gave. Så gikk det slag i slag med gaver under treet, vi ble faktisk ferdige med å pakke opp veldig tidlig, så resten av kvelden kunne brukes til lek, koselig prat, kakespising og spill, samt siste episode av Jul i Blodfjell. Det ble ikke altfor sent, for neste morgen skulle vi pakke sammen og kjøre til 1. juledagsbrunsj i Tønsberg!Dette er en tradisjon som familien til mannen min har hatt i over 60 år, hele slekta samles til diger julebuffet 1. juledag, med alt som er godt av julepålegg; all slags sild, sylte, juleskinke, tunge, røkelaks, eggerøre, medisterkaker og ribbe. Og om man fortsatt har plass i magen, er det også ost og kjeks og julekaker etter hvert. Vi deler ut julegaver og spiller et kortspill som kalles for Halv 12 og ligner litt på Tjueen. "Pengene" er nøtter, men det spilles med stor iver og innlevelse likevel - og vinneren får selvsagt heder og ære og sjokoladepremie.

Nå har de fleste julegjestene reist, og siden det er skikkelig ruskevær i dag, koser vi oss inne fram til vi skal i juleselskap til min manns kusine. Vi leker og leser bøker og spiller Dyrelotto, og slapper av litt etter to veldig koselige, men intensive juledager. Håper dere har det fint i romjula!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar