mandag 3. juli 2017

Reisebrev med sand i håret

Det er en kjent sak at det kan blåse en god del på de greske øyene og på Kreta, sånt må man nesten bare regne med når man drar hit. I helga, da temperaturen lå og vippet mellom 38 og 42 grader (selv om kvelden), kjentes vinden omtrent som å stå inne i verdens største hårføner. For min del var varmen det verste, mens mannen min slet mest med vinden. Barna taklet heldigvis hetebølgen overraskende godt, og bodde så å si ute i vannet fra morgen til sen ettermiddag. Da var det på tide å dusje, skifte og ta en tur i byen, etterfulgt av middag på en av de mange restaurantene der.
I dag sank faktisk temperaturen med cirka 10 grader, og vi fant ut at vi skulle ta en båttur til en av byene i nærheten av Paleochora, et lite sted som heter Sougia. Der var det om mulig enda stillere og roligere enn her vi bor, og byen var egentlig ikke større enn to gater, en strand og en slags campingplass hvor hippie-faktoren fortsatt var til stede. Ja, og så et arkeologisk utgravningssted vi ikke fant helt fram til. Vi testet først og fremst stranden, som var steinete og mye mer brådyp enn den i Paleochora, samt restaurantene som lå rett overfor den. Mye god mat og drikke å få, mye fluer - og veldig mye vind, særlig utover ettermiddagen. Såpass at vogna (som heldigvis var tom akkurat da) tippet over på et tidspunkt, noe som førte til at jeg satt og tviholdt på den gjennom hver vindkule da lillebror tok en sen lur etterpå. Vi lærte fort å tjore fast eiendelene våre og legge store steiner over klær og håndklær, og jeg tror vi kommer til å plukke sandkorn ut av håret hele neste uke (selv etter grundig og gjentatt dusjing). Men Sougia skal ikke få skylden for vinden, det hadde antakelig vært enda verre på stranda her i Paleochora! Her er noen av dagens bilder (i hvert fall de jeg rakk å ta før telefonen ladet ut):
Tilbaketuren gikk smertefritt for seg, og nå har vi nok en gang spist en veldig god og mettende middag, løpt etter en overtrøtt lillebror, kjent litt på musikken og folkelivet og kikket opp på nattehimmelen etter månen og stjernene. Og ikke minst, pleiet våre solbrente skuldre og lett etter (og funnet!) storesøsters solbriller for tjuende gang :) I morgen blir det kanskje en ny utflukt, det kommer litt an på været - men jeg regner med at det blir sol, bading og gresk salat i en eller annen form uansett. Ha en god sommeruke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar