søndag 8. januar 2017

Falsk krupp, juletreslakting og skøytetur

Det er sen fredagskveld. To stykk dødtrøtte foreldre ligger slengt på hver sin sofa, foran en eller annen halvdårlig 80-tallsfilm. Mor i huset tenker at hun egentlig burde gå og legge seg, så hun ikke sovner på sofaen og våkner opp supergroggy og elendig midt på natta. Idet hun prøver å få kontroll over armer og bein for å reise seg opp, høres en lyd fra soverommet nede. Det er lillebror som gråter og hoster om hverandre. Å, nei. Vent litt ... Er det ikke en litt spesiell lyd over den hosten?

Jo da. Det er en stund siden storesøster hadde det, men etter en nærmere sjekk er det ikke tvil i min sjel. Lillebror har falsk krupp, og i stedet for å finne senga, blir vi sittende oppe med en godt inntullet bylt foran et åpent vindu i stua. Han hveser og puster tungt, hvert host har den typiske bjeffende lyden. 

Og slik går vi inn i helga. Rugger den lille kroppen, prater litt, synger, venter på at det skal gå over. Det ble omsider bedre, og vi fikk da noen få timer på øyet etter hvert - men vi lurte lenge på om vi måtte til legevakten med ham midt på natta. Nå er det helt borte, bare en stygg gammelmannshoste sitter igjen. Falsk krupp kan være skummelt - jeg husker veldig godt hvor redd jeg ble første gang storesøster hadde det - men det går som regel over.

Og heldigvis ble helga bedre etter hvert! Storesøster, som var syk tidligere i uka, frisknet til og orket både å dra i bursdag i går kveld og være med pappa og storebror ut på skøytetur i dag. Det var nydelige forhold på Øvredammen, isen var tjukk og vinterstemningen på topp. Masse folk, rim på trærne, fint lys, varm saft på termosen, sjokolade i sekken og roser i kinnene.


Sånn ellers har vi jobbet iherdig for å bli kvitt jula! Juletreet er ribba, og julepynten har funnet sin vei opp i de tilhørende eskene. Det ligger sikkert noe igjen hist og her, det gjør det alltid, men det får vi ta etter hvert ... For nå er det full innspurt på fagdidaktikkoppgaven min, og hodet er fullt av dybdelæring, undervisningsmetoder og Klafkis dannelsesteorier, hihi. Ha en fin og dannet søndagskveld, dere - enten dere har tatt det fullstendig med ro i dag, vært ute i kulda eller gjort noe helt annet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar