lørdag 2. januar 2016

Nyttårsfeiring og koseklutkrise

Jeg har egentlig ikke noen nyttårsforsetter, men tenker stort sett å fortsette sånn som jeg gjør. Jobbe hardt, ha det gøy, sette pris på mine nære og kjære og få tid til trening, men en ting er sikkert: det å skaffe en ekstra koseklut står nå høyt på prioriteringslista. Mer om det senere.

Nyttårsaften tilbrakte vi hos ei venninne, og som vi pleier, lagde vi nyttårsmiddagen sammen. Det ble stekte ytrefileter av elg sammen med rotmos, kastanjer, rosenkål og sopp. Ved siden av hadde vi en deilig rødvinssaus.

Til dessert hadde vi sjokoladefondue, med diverse frukt, marshmallows og kjeks som kunne dyppes i sjokolade eller spises som de var. Helt nydelig det også, og da all maten var spist, greide vi knapt å gå de få skrittene bort til sofaen. De eldste barna fikk også ballonger med lys og tilgang til en liten 'godteributikk', noe som var voldsomt poulært!

Lillebror sovna omtrent til vanlig tid, og snorka seg heldigvis gjennom knall og bråk ved midnatt. Jeg ble igjen i huset for å passe på ham mens de andre gikk ned på en slette i nærheten for å tenne stjerneskudd og skyte opp raketter. Men jeg fikk da sett litt fra verandaen også:


Vi skulle overnatte hos venninna vår, så da rakettene var over, spratt vi champagnen og satt oppe til langt inn i det nye året før vi fant sengene våre. Neste dag forløp temmelig rolig, og vi tok en sen, lang frokost og så et par filmer før vi dro hjem igjen. Slitne og trøtte etter nyttårsfeiringen pakket vi ut og oppdaget katastrofen; kosekluten til lillebror var borte! Like etter tikket det inn en melding fra venninna vår, som lød: 'Fant akkurat denne karen under bordet'.Det var ikke annet å gjøre enn å slenge i seg en matbit og kjøre tilbake igjen, en time hver vei. For uten elefanten får ikke gutten sove. Den er hans trofaste følgesvenn, og har vært med både til Portugal og på diverse Norgesferier. Duplikat/vikar etterlyses herved, for tenk om vi en dag oppdager at vi har mistet den på ordentlig, og ikke bare glemt den igjen hos noen! Skrekk og gru. Denne kjøpte vi forresten på Nordby-senteret i Sverige, og merket er Dinglisar. De har det nok andre steder også, og jeg krysser fingrene for at de fortsatt lager små, grå elefanter.

Det kan vise seg å bli årets beste investering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar