torsdag 12. november 2015

Fargo S02E05 'The Gift of the Magi'

Wow, for en episode vi fikk denne uka! Forrige gang erklærte Floyd krig, og krig ble det. Sekvensen ute i skogen ble blodig (Joe Bulo er et hode kortere, og vi er en Kitchen-bror fattigere), men det som ble høydepunktet for meg var å bevitne handikappede Charlie Gerhardts forsøk på å likvidere Ed Blomquist. Jeg syntes oppriktig synd på gutten, som bare vil være en av gutta, men han tok likevel mot til seg til slutt og fyrte løs. I den andre enden fikk vi en brann i slakterbutikken, en Gerhardt-soldat død, en gutt på sykehuset, en sjokkert Noreen og en Ed som måtte dra hjem til Peggy og fortelle at drømmen deres har gått opp i røyk. Wow. Bare ... wow.

 
 

 
Peggy hadde tydeligvis tenkt å stikke av fra hele greia, men ombestemte seg og solgte i stedet bilen deres for å skaffe pengene til slakterbutikken. Hun skal ha kred for å prøve, men ærlig talt, dama er rar. Hele kjelleren full av dameblader? Hva er greia med det? For å si det som det er; ekteparet Blomquist er ute å kjøre. På glattisen. Uten sikkerhetsbelte, med bind for øynene. Ed har akkurat drept et nytt medlem av Gerhardt-klanen (i selvforsvar, vel å merke) med flere vitner til stede, de har ingen bil, og det er flere som vet om hemmeligheten deres. De snakker ikke samme språk, de vil ikke de samme tingene (i hvert fall ikke før nå), og ved episodens slutt blir de stående og se på at politiet nærmer seg huset deres. Lykke til med det. Jo da, jeg har fortsatt litt sympati for dem. Men den svinner sakte.
 

Samtidig, et annet sted; møt Bruce Campbell som presidentkandidat Ronald Reagan! Han var helt ugjenkjennelig for meg, selv om jeg har sett Campbell i mange roller før. Interessant og morsomt å se 'våre' karakterer snakke med Reagan, spesielt scenen han hadde med Lou på herretoalettet.
 
 
Heldigvis befant ikke Mike Milligan seg i skogen da massakren fant sted, og jeg tenkte først at det var fordi Simone hadde tipset ham om hva som kom til å skje, men det var tydeligvis ikke tilfelle. Han gjorde det rimelig klart at hun ikke burde tulle med ham, og viste henne 'gaven' han hadde fått av Gerhardt-klanen. Det var Hanzee som sto for avrettingen av Joe Bulo, og den staute indianeren var temmelig fryktinngytende der ute i skogen, det skal jeg innrømme. Grøss!
 
  
Det bygger seg opp mot enda større saker, samtidig som Betsy stadig blir dårligere (og derfor tror at hun får de ekte pillene og ikke placebo) og ser UFO-er på barnetegninger. Det var alt vi fikk av romvesen-relaterte saker denne gangen, men de kommer nok tilbake. 
 
Alt i alt var dette en knallsterk episode, som fikk meg til å holde pusten av spenning, nærmest krype bort til skjermen, bite negler og være på nippet til å komme med tilrop. For et knippe fantastiske skuespillere, for et manus og for en regi og foto. Hatten av!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar