tirsdag 9. juli 2019

To dager i Innsbruck

Nå sitter vi på toget til Berlin - på et noe ustabilt WiFi - og kikker ut på et skiftende landskap med gule åkre, grønne trær og skydekt himmel. Vi hadde en del gråvær de siste dagene i Innsbruck, men fikk likevel gjort det vi hadde håpet på: Vi har vært på en fjelltopp på 2300 m.o.h., godt hjulpet av tog og taubane, vi har besøkt bjørner, gauper og steinbukker i Alpenzoo, og vi har fått med oss Swarovski Crystal World, en pussig blanding av krystallutstilling og lekepark. Vi har spist deilig østerriksk mat, som wienerschnitzel og apfelstrudel, smakt på lokalt øl og fått shoppet både paraplyer og varme gensere. Været ble nemlig ganske mye kjøligere i løpet av gårsdagen, men vi håper på sol og varme i den tyske hovedstaden.
Det første vi gjorde på søndag (etter å ha sovet ut litt og tatt en nydelig frokost på hotellet) var å lokalisere Nordkettebahnen, som kunne ta oss til en av de vakre fjelltoppene som omkranser byen. Først tok man tog et stykke, deretter to forskjellige taubaner, og underveis ble utsikten mer og mer spektakulær (heldigvis kom ikke tordenskyene før litt etterpå!). Vi havnet til slutt på Karspitze, der lufta var merkbart kjøligere, men naturen helt fantastisk. Tenk at et så flott fjellandskap ligger bare en halvtime unna Innsbruck sentrum? Snø fant vi også, nok til en liten snøballkrig.

Vi hadde kjøpt kombibilletter til Nordkettebahnen og Alpenzoo, så på vei ned fra fjellet dro vi innom en ganske innholdsrik dyrepark som fokuserte på arter som lever i Alpene. Underveis i parken får man også innslag av alpegeologi, ulike treslag og insektarter som finnes i området, pluss en artig evolusjonstidslinje barna kan følge. Vi så gaupe, bjørn, elg, gemse, steinbukk, bison, villsvin og store fugler som kongeørn og lammegribb. Det fantes også et akvarium innendørs. Det som gjorde mest inntrykk, var nok bjørnene, som vi kom svært tett innpå - men de viste en repetitiv atferd som nok tyder på at de ikke har det helt bra. De gikk hvileløst fram og tilbake foran glassvinduet vi sto bak, strøk seg mot veggene og virket både nysgjerrige og litt frustrerte. Trist å se, selv om dette var det nærmeste jeg noen gang har kommet en bjørn.


I går hadde vi mer åpent program, men barna var nysgjerrige på Swarovski Crystal World, som ligger en halvtimes busstur unna Innsbruck. Der fant vi en ganske morsom utstilling av krystallkunst, verdens største håndslipte krystall og en mengde smykker og klær som er brukt i filmer o.l. Utendørs fantes det også en karusell, et leketårn, en labyrint, en lekeplass med kulebaner og en sjø med krystallskyer (!). Moro i flere timer, dette her, selv om det regnet og var nokså kaldt. Og kjempen ved inngangen er jo allerede ikonisk!


Berlin er dessverre siste stopp på interrailen vår, men vi skal til gjengjeld være der helt til lørdag, og vi håper å få med oss mye forskjellig i løpet av disse dagene. Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie (og museet), TV-tårnet, Tiergarten, restene av Berlinmuren ... og bare det å gå rundt uten mål og mening og suge inn inntrykk. Ta en kaffe. Finne en lekeplass. Og puste ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar