tirsdag 16. juli 2019

Den lange veien hjem

Nå er vi hjemme i gamlelandet, nærmere bestemt Tønsberg, der vi skal feriere sammen med storfamilien i en ukes tid! Vi merker at det tar tid å «lande» etter interrailen, og vi er fortsatt litt i ørska etter det som ble en ganske lang hjemreise fra Berlin. Den startet lørdag kveld, på Berlin Hauptbahnhof og det såkalte «Snälltåget».

Dette var et nattog med både hvilekupeer og sovekupeer, og vi hadde booket en 6-manns sovekupé som viste seg å være utrolig trang - og etter hvert ulidelig varm. Det var litt av et prosjekt å få stuet oss og bagasjen inn der og få redd opp til alle fem, men det gikk til slutt. Og utsikten fra togvinduene, over langstrakte åkre og en fargerik kveldshimmel, var utrolig flott! Verre var der å få sove den natta, for temperaturen i kupeen nærmet seg badstunivå, og sengene var smale og harde. Minstemann lå nederst, og godt var det, for han falt ned på gulvet to ganger i løpet av natta (og landet heldigvis mykt på dyna si, som allerede hadde glidd ned). Det var veldig lytt mellom kupeene, og da toget kjørte inn på en ferge for overfarten til Sverige, ble det også en del støy. Resultatet ble svært oppstykket og dårlig søvn for de fleste av oss.

Det var nesten en lettelse å kunne stå opp neste morgen, idet toget nærmet seg Malmø, og komme seg ut av verdens trangeste sovekupé. Vi samlet sammen bagasjen, gikk av toget og begynte å jakte på frokost på Malmø stasjon, fant både kaffe, focaccia og salat hos Espresso House og nøt den i frisk luft på en utendørs servering. Og de to neste togturene var virkelig en opptur! Vi kom fra gamle skranglevogner til moderne og komfortable SJ-tog (med fungerende WiFi), og et par av oss fikk også sove litt underveis. I Gøteborg var det over til Vy-tog - som på det tidspunktet nesten føltes som å komme hjem.Og på Rygge stasjon sto faren min klar til å møte oss og kjøre oss hjem. For en glede! Det var herlig å se igjen katten vår også, den hadde hatt et supert opphold på hytta i Skjeberg, men nå var det jammen meg godt å komme hjem med henne. Kose og klappe og leke og stryke. Fine, fine Happy. Vi ramlet inn døra hjemme, ryddet ut litt av bagasjen og satte på en klesvask, sjekket hvordan det sto til i hagen og sank slitne og fornøyde ned i sofaen. FOR en tur vi har vært på! Og så ufattelig deilig det var å komme hjem igjen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar