søndag 7. juli 2019

Fra Disneyland Paris til hjertet av Tyrol

Interrailen vår ruller stadig videre: På lørdag sa vi farvel til Paris og bega oss østover, mot Sveits, Liechtenstein og Østerrike. Målet var Innsbruck, i hjertet av Tyrol, omkranset av vakkert alpelandskap. Turen vår gikk stort sett greit, men den beste delen kom etter at vi byttet tog i Zürich og fikk utsikt til dramatiske fjell og grønne daler fra togvinduene. Her i Innsbruck har vi flott natur like i nærheten, vi har en koselig og livlig gamleby med massevis av butikker og spisesteder, og vi har et supert og sentralt hotell med så myke senger at vi bare ville synke ned i dem og bli der i går kveld, etter en lang reisedag.
Men før vi forlot Paris, tilbrakte vi jo en hel dag i Disneyland Paris! Typisk nok var det stekende sol og opp mot 30 varmegrader akkurat den dagen, og det var en rimelig svett opplevelse å traske rundt i Fantasyland og Frontierland med en femåring og en trettenåring (eldstemann gikk rundt på egen hånd). Det var lite skygge å oppdrive, benker og hvileområder fantes nesten ikke, og de spilte oppjaget Disney-musikk non-stop. Men det var likevel en magisk dag - spesielt for minstemann! Han fikk kjørt karuseller, tatt eventyrbåter, løpt rundt i Alice i Eventyrland-labyrinten og truffet selveste Mikke Mus. I tillegg fikk vi med oss Disney-paraden og tok en avslappende tur med elvebåten Molly Brown. 
Men Disneyland Paris befinner seg nok et par hakk under Disneyland i California, på flere områder. Alt var liksom litt bedre, litt hvassere, litt mer autentisk (om det går an å si det om Disney) og mer gjennomført i Anaheim, der vi jentene var i påsken i fjor. Ikke minst savnet vi alle de morsomme stiene og grottene på Tom Sawyer Island, som i Disneyland Paris er gjort om til en klippeøy med en stor berg-og-dalbane. Skuffende å oppdage at det vi kanskje hadde gledet oss mest til ikke eksisterte - men vi fikk gjort masse annet, og alle var passe svimle og slitne og solbrente da dagen var omme. Disneyland er ikke for pyser!

Her i Innsbruck skal vi være til tirsdag, og deretter går ferden videre til Berlin. Dagene går fort, men vi opplever så mye, det kjennes rart og fjernt akkurat nå å tenke tilbake på København, der vi var for en uke siden, det er som om en evighet har passert siden da. Vi høres - og følg gjerne Toms blogg, https://reisenotater.wordpress.com/, for mer regelmessige oppdateringer underveis på reisen vår. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar