tirsdag 2. juli 2019

København - Hamburg - Paris

Da vi planla denne interrailen, var det enkelte etapper som ble mer til transportetapper enn opplevelsesetapper, og dette har vært en av dem! Vi har reist fra København til Rødby til Puttgarten til Hamburg til Mannheim til Paris på 2 dager, og det merkes. Alle fem er godt slitne, men nå er vi endelig i den franske hovedstaden, og her skal vi være helt til lørdag. Det skal bli veldig deilig å slå seg til ro og se en god del av byen før vi farter av sted igjen. På programmet står blant annet Eiffeltårnet, Montmartre og EuroDisney, og ungene gleder seg enormt!

Her kommer noen bilder fra de siste dagene:
Turen fra København til Hamburg var veldig variert, og gikk dermed ganske fort og greit; den startet med buss for tog, fortsatte med togferge og ble avsluttet med bare tog. I Hamburg rakk vi ikke stort annet enn å utforske området rundt hotellet (i kraftig vind), blant annet Alsterfontane, Rathaus og Petrikirche, og jakte på byens beste hamburger. Den fant vi på Bucks Burgers, en amerikansk-inspirert diner med fortreffelig mat og service. Den kan anbefales! En is på WonderWaffel fikk æren av å avslutte dagen, for vi måtte tidlig i seng for å lade opp til en ny reisedag.

Turen videre til Paris ble ganske lang, selv med et lunsjstopp i Mannheim, og vi fikk erfare at TGV-togene er rimelig trange, stappfulle og kaotiske, om enn veldig stilige. Vi opplevde også turens første tilfelle av akutt reisesyke - heldigvis greide minstemann å si fra før han kastet opp, og rakk fram til doen. Men vi har også kost oss underveis, med bøker, lydbøker, tegning og film. Og beundret massevis av tysk og fransk landskap under skiftende skylag, kun avbrutt av noen tunneler her og der.

Vel framme på Gare du l’Est fikk vi etter litt plunder tak i en Uber, som kjørte oss til hotellet vårt i Saint-Maurice, litt utenfor Paris. Her er det utrolig koselig, og vi feiret ankomsten vår med en middag på den lokale restauranten Bistro de Lacaze, før vi tuslet hjem igjen langs Canal Saint-Martin. Vakkert! 

Nå venter 3 opplevelsesrike dager i Paris, og vi kan nesten ikke vente.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar