fredag 12. juli 2019

Berlin, sykdom og utgåtte sko

Plutselig gikk det tre-fire dager uten blogging, men det har sine grunner - for allerede den første dagen her i Berlin, et sted mellom Brandenburger Tor og Riksdagen, begynte minstemann å henge med nebbet. Han hadde hatt dårlig matlyst den morgenen, og nå klagde han over at han var syk. Det skulle vise seg å stemme, for vel tilbake på hotellrommet hadde han en temp på drøyt 39, og fikk holde senga resten av dagen, sammen med en mamma som etter hvert gikk ned for full telling med kvalme, magesmerter og feber. Det ble litt av en start på Berlinoppholdet vårt, men heldigvis ble det bedre etter hvert.

For sykdommen var heldigvis kortvarig, og på torsdag formiddag var formen såpass bra at vi våget oss en tur i Berlin Zoo, blant elefanter, sjiraffer, aper, flamingoer og pingviner. En kjempeflott dyrepark! Vi kjøpte også billetter til akvariet, som viste seg å være midt i blinken for barna. Jeg ble fort sliten og trengte mange pauser, men utpå ettermiddagen begynte jeg faktisk å føle meg ganske pigg igjen. Og samme kveld ble mannen min akutt dårlig under middagen ... Så det er ingen tvil om at vi har fått kjørt oss i Berlin.Likevel - vi har fått med oss veldig mye av denne digre, livlige byen og dens komplekse historie. Tom og de eldste barna har vært på Checkpoint Charlie og Mauermuseum, og hele familien har vandret langs East Side Gallery og i Mauerpark. Eldstemann hadde også et ønske om Gestapo-museum, så de store gutta dro dit på fredag, mens jentene og minstemann sjekket hva Madame Tussauds Berlin hadde å by på. Vi har til og med fått shoppet i Mall of Berlin - lillebror hadde nemlig gått i stykker skoene sine i løpet av turen, og trengte nye. Det sier sitt om hvor mye han har trasket! 


Men nå er det altså snart slutt. Om ikke lenge starter hjemreisen, med nattog til Malmø og deretter dagtog til Gøteborg og Rygge, der min kjære far venter sammen med katten. Vi gleder oss veldig til å komme hjem nå, men skal sørge for å nyte siste rest av Berlin mens vi er her!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar