lørdag 14. april 2018

Hvem vinner vårkonkurransen?

Våren er som kjent en lang og seig dragkamp mellom kulde og varme, snø og sol, frost og små bustete hestehovhoder. Det går gjerne fram og tilbake i flere måneder før sommeren er et faktum - i fjor hadde vi faktisk snøvær 10. mai, en dato som fortsatt er svidd inn i hukommelsen fordi jeg hadde eksamen den dagen og skulle kjøre til Halden på sommerdekk. Vel, det gikk jo greit, men i år har gubben fått forbud mot å skifte dekk før vi er godt ut i mai ...

Men takket være det varme vårværet vi har hatt i det siste, er snøen heldigvis på vikende front! Det ligger noen digre hauger igjen enkelte steder i gata, og deler av hagen er skjult under et gråhvitt, skittent dekke. Hvor lenge vil den snøen holde stand? I går fant vi på at vi skulle ha en gjettekonkurranse om når den aller siste snøen forsvinner i skyggesiden bak huset. Og vi tippet til dels svært forskjellige datoer!Storesøster syntes konkurransen var teit og ville ikke være med, men her er det vi andre tippet:

Mannen: 1. mai
Jeg: 2. mai
Eldstemann: 20. mai
Lillebror: før neste svømmetime, d.v.s. 19. april

Så får vi se hvem som kommer nærmest - jeg håper vel at vi ser hele terrassen før 20. mai, men man vet aldri når Kong Vinter kommer tilbake og sprer snø og kulde en siste gang! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar