søndag 14. mai 2017

Vårt lille Vestlandseventyr

Nå sitter vi på et motellrom i Bergen og er stinne både på god mat, kaker og inntrykk fra en flott dag i konfirmasjonen til vår kjære niese. Det har vært en stor glede å få ta del i feiringen, hun var altså så nydelig i Rogalandsbunaden sin. Et syn for guder! Jeg må klype meg litt i armen over alt sammen, for det er da virkelig ikke lenge siden hun var baby, og nå er hun på god vei til å bli en selvstendig og vakker kvinne. Dette betyr jo også at nestemann ut i familien er eldstegutten vår om cirka to år ... Gulp!
Ferden hit til regnbyen i vest startet allerede på fredag, da vi satte kursen mot hytta på Frøystul. Optimistiske som vi var, regnet vi med å være framme i god tid før lillebrors leggetid, men det var før vi havna i tidenes kø mot fergekaia i Moss (Oslofjordtunnelen er stengt, så Bastøferga virket i teorien som et godt alternativ, men den gang ei). Legg så til et par ytterligere forsinkelser og en stopp for litt mat, så var vi ikke på hytta før i ni-tida om kvelden. Men kjøreturen var kjempefin! Dessuten hadde vi masse lydbøker å kose oss med, både på fredag og da turen gikk videre på lørdag, langs regntunge fjell og tåkete landskap med snøflekker og nakne trær.

Så kom vi over til Vestlandet, der vi lunsjet i Odda og beundret frukttrærne langs Hardangerfjordens sørfjord. Og før det tok vi oss tid til å stoppe ved Låtefoss, en spektakulær foss som kløyver fjellet på to steder like ved Odda. Den levde opp til navnet sitt, kan man si. Nesten ikke ørens lyd å få! 


Etter omtrent seks timer i bil kom vi omsider fram til Bergen, det var helt skjønt! Rart at man kan bli så sliten av å kjøre, man sitter jo liksom bare der - men vi var fullstendig segneferdige alle mann. Og sultne. Så etter en bitteliten hvil på motellrommet dro vi inn til Bergen sentrum, kikket oss litt rundt og toget så inn på Peppes Pizza for å stille ulvehungeren. Sjelden har pizza smakt så godt! Og jeg har aldri sett Bergen vakrere enn den er akkurat nå. Det er synd at vi skal reise i morgen! Det har vært helt fantastisk å være her og oppleve byen, blomstringen, stemningen, fargene, luktene, smakene. Og jeg er helt enig med dem som sier at Bergen er Norges vakreste by. Selv om det regner omtrent annenhver time, og vi urutinerte østlendinger glemte paraplyen hjemme.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar