torsdag 25. mai 2017

Drøbak Akvarium

Det er ikke alltid så lett å finne noe å fylle en fridag som Kristi Himmelfartsdag med, når man har to store barn (som aldri er enige om noe) og en liten gutt som fortsatt trenger å sove midt på dagen. Diskusjonen gikk hett over middagsbordet i går: Hva skal vi finne på? Stikke i Badeparken? Være hjemme og slappe av, eventuelt jobbe i hagen? Til slutt landet vi på et besøk på Akvariet her i Drøbak. Det synes alle fem er moro (lillebror hadde jo strengt tatt aldri vært der, men vi antok at han ville like det). Og det gjorde han, for det meste!

Steinbiten er en imponerende skapning som fascinerte stort, spesielt gutta våre var veldig opptatt av den. Storebror hadde med kameraet sitt, og knipset ivrig i vei. Vi så også digre, fargerike sjøstjerner, anemoner, kjempekrabber, flyndrer, skater, haiegg og haibabyer! Men for våre to eldste var nok berøringsbassenget det morsomste, storesøster holdt på der i en evighet. Her kan barna ta og føle på kråkeboller, sjøstjerner, eremittkreps, skjell og småfisk (men de er raske!). Det er helt topp å få utforske livet i havet på denne måten. 

Lillebror syntes imidlertid det var litt skummelt med de rare skapningene i vannet, det var helt uaktuelt å ta på dem, dessuten nærmet det seg sovetid og han var tydelig trøtt. Så da besøket på Akvariet var over, sovna han i vogna på et blunk, og vi spiste en lang lunsj på kafé og tok en rusletur i Badeparken etterpå. Nydelig var det, og masse folk som badet - selv om det bare var 14 grader i vannet! Vi avsto fra en dukkert (dog hadde storesøster allerede tatt sitt første bad på tirsdag), men vi kjøpte is og slo oss ned på en benk i sola, kikket utover sjøen og alle båtene som passerte og diskuterte intet mindre enn meningen med livet. Det var storesøster som begynte plutselig å spørre, og slike samtaler blir man ikke akkurat fort ferdig med, hihi. Lillebror våknet til og fikk en kjempediger Smeltis som han holdt på med i minst en halvtime, før vi fant ut at vi skulle komme oss hjemover. Sånne dager vil vi definitivt ha flere av i sommer!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar