søndag 28. mai 2017

Navnefest på Oslos topp

I dag har vi vært så heldige at vi har fått delta i navnedagsfeiringen til barnas vesle tremenning på min fars side, en vakker og blid pjokk som har rukket å bli hele seks måneder! Han er altså sønnen til min mellomste kusine og hennes samboer, en etterlengtet gutt som har en eldre halvbror i konfirmasjonsalder. De hadde navneseremoni i Oslo Rådhus, etterfulgt av en stor fest for både familie og venner på Grefsenkollen restaurant. Utsikten over byen er helt utrolig, og lokalene er så flotte og stemningsfulle. Det ble servert varm lunsj (kalveentrecote til de voksne, kylling til barna) med Ringi eplejuice til, samt deilige kaker med kaffe og te.
Det var mange barn til stede, både store og små, og det var ordnet med tegnebord og såpebobler og mye annet morsomt. Lillebror ble fort lei av å sitte ved bordet, men så fort vi fant de små såpebobleflaskene, var lykken gjort! Kusinene hans slengte seg fort med på moroa, og ellers var det veldig gøy å løpe rundt i gangene og gjemme seg, turne, hoppe og klatre på storesøster. Hva servitørene syntes om å tråkke rundt i dette, vites ikke ;)
Hovedpersonen for dagen var bare blid og fornøyd, og lagde knapt nok en lyd under hele festivitasen. Og så fikk han så mye fint i gave! Både barneservise, kopper, bestikk, bilderammer, barnebøker, minnemynter, leker, klær og en stor globus. Faren hans er nemlig fra Chile, så de har mye familie der, og planlegger en lengre reise dit neste vinter. 

Navnefesten ble avsluttet med et gigantisk gruppebilde av alle sammen på trappa utenfor Grefsenkollen. Vi beundret den fine utsikten enda en gang, sa takk for oss og vendte snutene hjem igjen - temmelig slitne, veldig stinne i magene og takknemlige for at vi får ta så aktivt del i livet til familiens yngste tilskudd, attpåtil på Oslos nordøstre topp en litt grå, men like fullt vakker dag i mai.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar