søndag 11. desember 2016

Tredje søndag i advent

Hvordan kan det ha seg at det allerede er 3. søndag i advent? Jeg får lett anfall av julepanikk ved tanken, men denne helga har vi i hvert fall fått gjort unna en god del forberedelser! Sammen med ei god venninne har vi gjennomført det tradisjonsrike julekonfektverkstedet vårt på det femtende eller sekstende året, ungene har smakt og sølt og grist og glist, og vi har vugget i takt med julemusikken og trillet marsipankuler til den store gullmedalje.
Ellers har vi langet i oss julemat i fleng; risgrøt servert på nisseservise i går, samt ribbe, medisterkaker og julepølser i dag. Og så gløgg, da. Masse gløgg! Lillebror fikk smake litt på Jacobs krydrede gløgg ispedd vann, og utbrøt gang på gang: Kjempegodt! Så lagde vi pepperkakehus, nærmere bestemt pepperkakestavkirke, en spesialitet mannen min utviklet for noen år siden, men som vi av ulike grunner ikke har laget igjen - før nå! Det er utrolig enkelt, man lager bare en haug med like, kvadratiske pepperkaker og stabler dem litt som et korthus. Deretter slipper man løs tre unger, utstyrt med glasur, non-stop og seigmenn, og ser hva som skjer!
Også på julefilm-fronten har vi vært gjennom en god del i helga: alle Disney-juleklassikerne, Jul i Flåklypa og de vanlige kosestundene våre med NRKs fantastiske serie Snøfall og gode, gamle The Julekalender. Egentlig skulle vi ha sett Polarekspressen også, men tida løp fra oss, som så ofte før. Men da har vi noe ekstra å glede oss til! Ønsker dere alle en god 3. søndag i advent :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar