torsdag 15. desember 2016

I den søte julestri

Dere vet de damene som er ferdige med ALLE julegavene innen 1. desember, og har pyntet og bakt ferdig attpåtil, så de bare kan koooose seg i hele adventstiden? Haha, jeg vet ikke helt hvilket stoff de er laget av, men selv halser jeg rundt helt fram til julaften, på leting etter ting jeg har glemt, Luciadrakter jeg plutselig fant ut at vi trengte, nisselue til barnehagefesten, juleblomster, juleditt og juledatt ... og så julegaver, da. Jeg er snart i mål, men det er alltid noen smågaver som gjenstår, uansett hvordan jeg gjør det. Enkelte dager har jeg følt at jeg drukner i julehandling, julekortskriving og generelt julemas (har vi husket å signere lappene om julegudstjeneste på skolen? Og hva med julegave til de ansatte i barnehagen, som mammaen til lille V samler inn penger til?). På tirsdag var det Luciafeiring både på skolen og i barnehagen, og minstemann gikk i sitt første Luciatog - det er jo helt til å smelte av, og det gjorde jeg også, der jeg kom hastende i siste liten, rett fra en dobbelttime i naturfag med TIP. Maken til søte små skal man lete lenge etter!


Men det er ikke til å komme bort fra at man blir sliten. Fryktelig sliten. Og enda har vi ikke begynt å pynte noe særlig til jul (her i huset skiller vi mellom advent og jul, så det er knapt en nisse å se enn så lenge), ikke har vi kjøpt juletre, ikke har vi pusset sølv, pakket inn julegaver, strøket juleduker eller kokt karameller. Ennå. Godt det er litt tid igjen, tross alt! Men i dag tjuvstartet vi litt på julepyntingen hos foreldrene mine, det var veldig stas å henge kuler på treet og drapere sølvglitter over hele seg! Enda grommere ble kvelden da bestefar fant fram togbanen sin og lot minstemann prøve litt. Vi har visst fått enda en vaskeekte togelsker i familien!


Vi er altså langt fra i mål til jul, men det pleier å ordne seg, så det gjør det sikkert i år, også. Og som regel begynner det å roe seg den siste uka før jul, da er de fleste aktivitetene over, skolene tar ferie og alt bare flater litt ut. Det er tross alt viktig å puste rolig og ta seg en stille kveldsstund iblant - selv i travleste desember. Det blir jul allikevel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar