søndag 4. september 2016

Innhøsting

De siste tre (eller er det fire?) årene har vi gjort det til en tradisjon å dra til Haneborg gård her i Frogn for å plukke mais og andre godsaker rett fra jorda. Selv om det alltid blir mest mais, har de mye annet å by på også, både gulrøtter, løk, beter, neper, bønner, gresskar og dill.

Perfekt mais rett i hånda, ren lykke! Jeg elsker mais, enten den er grilla eller kokt, og den sorten vi plukka i dag, var spesielt god på smak. Lillebror fikk prøve seg litt i maisåkeren før han skulle sove, og det var stas! Etterpå hjalp han oss (eller saboterte, alt etter som man ser det) med å plukke aspargesbønner og løk. 

Gårdsbesøket ble avsluttet med grilling av mais, noe så godt! Det var tjukt av folk der, men vi fant heldigvis plass, både på fellesgrillen og ved bordene som var satt fram. Da lillebror skjønte hvordan han skulle spise maisen rett fra kolben, satte han til livs trekvart kolbe på rekordtid og sa: 'Veldig godt!' Så dette skal vi så absolutt gjøre neste år, også. Nå venter en god grillmiddag på oss, sommeren har jo nesten kommet tilbake igjen, og dette kan bli en av de siste ordentlig fine sendommerdagene i år. Til dessert blir det nyplukkede bjørnebær fra hagen, de smaker nydelig med vaniljesaus eller bare sukker på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar