lørdag 10. september 2016

Serieanbefalinger for høsten 2016

Når kveldene blir mørkere, og bladene begynner å skifte farge, fylles TV-skjermene opp av både gode og mindre gode programmer og serier. I år er det veldig mange nye serier på plakaten, og jeg må innrømme at jeg har falt av lasset på en del av de seriene jeg fulgte relativt regelmessig før (The Vampire Diaries, Arrow, How to Get Away with Murder m.fl.), så her kommer et knippe med stort sett ferske norske og utenlandske serier jeg gleder meg til å stifte bekjentskap med utover høsten! 
Nobel


Dette er NRKs nye prestisjeprosjekt, fra mannen som ga oss Halvbroren og Kampen om tungtvannet, Per Olav Sørensen. Rollelista bugner av kjente navn, som Aksel Hennie, Anders Danielsen Lie, Tuva Novotny, Dennis Storhøi og Atheer Adel fra Homeland, og det kan godt hende at dette blir Norges svar på nettopp Homeland. En spesialsoldat vender hjem fra krigen i Afghanistan, og blir viklet inn i et internasjonalt, politisk spill som viser seg å få store konsekvenser. Nobel har premiere på NRK1 25. september.
 


 
Frikjent 


Sesong 2 av Frikjent kommer også på TV-skjermene utover høsten. Jeg fulgte 1. sesong ganske tett, og syntes totalt sett den var bra, men er spent på hva de finner på nå. Drapet på Karine er visst ikke løst likevel, og Aksel må fortsette kampen for å bli frikjent. Nicolai Cleve Broch i seg selv er egentlig grunn nok til å se serien (bare spar oss for den forferdelige kona og sønnen hans), men her er det også mange sterke biroller og vakker vestlandsnatur. Frikjent kommer på TV2 i løpet av høsten.
 


 
Costa del Kongsvik 


Hurra, Wenche, Alex, Steinar, Rose og et knippe nye Kongsvik-figurer er tilbake på TVNorge! Vi møter blant annet en sexolog som er på ferie med tenåringsbarna sine (her er det skyhøy putefaktor), en litt clueless bestemor som er misfornøyd med alt, den blonde finansfruen, bloggeren og interiørdesigneren Theres, som nok har dype røtter i virkelighetens botox-og-silikon-stappede vestkantdamer, og naturligvis våre gamle travere i ny setting. Jeg er muligens ikke helt objektiv når jeg anbefaler denne, ettersom Lene Kongsvik Johansen er kusina mi, men dette er genial komikk og skuespill, spilt inn på Gran Canaria i fjor høst. Costa del Kongsvik hadde premiere på TVNorge 8. september.
 


 
Westworld


Dette er vel den utenlandske serien jeg har hørt mest om på forhånd, kanskje først og fremst fordi norske Ingrid Bolsø Berdal innehar en av rollene. Den kommer fra HBO, og er en futuristisk sci-fi-western om en slags kunstig temapark befolket med avanserte robot-mennesker. Utforskning av kunstig intelligens, identitet og andre mørke temaer står i sentrum, og på rollelista finner vi store navn som Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen fra Borgen, og som nevnt vår egen Ingrid Bolsø Berdal. Westworld har premiere på HBO Nordic 3. oktober.

 
 

London Spy


Amerikansk-britisk spionserie med Ben Whishaw fra bl.a. The Hour og de nyeste James Bond-filmene? Ja, takk! Denne miniserien handler om Danny, en ung London-fyr som forelsker seg i en mystisk mann ved navn Alex (Edward Holcroft), som viser seg å arbeide for Secret Intelligence Service. Alex forsvinner, og når Danny finner liket hans, begynner snøballen å rulle. Her blir det spenning og spiondrama, med navn som Jim Broadbent, Charlotte Rampling og Mark Gatiss i birollene. London Spy hadde premiere på NRK2 8. september.
 

 

Victoria 


Fra britisk TV får vi også en serie om den unge dronning Victoria, her spilt av Jenna Coleman (Doctor Who, Me Before You). Dette er kostymedramaet som visstnok skal ta over etter Downton Abbey, og følger Victoria fra hun ble kronet til dronning som attenåring, til hun giftet seg med prins Albert. Victoria kommer på NRK i november.
 

 

The Night Of


I kjølvannet av Serial og Making a Murderer, kommer en ny krimserie som gir assosiasjoner til True Crime-sjangeren. Den følger en forbrytelse fra de ulike involverte personenes ståsted, og er basert på den britiske serien Criminal Justice. Tunge navn som James Gandolfini (før han døde) og Richard Price står bak, og i hovedrollene finner vi Riz Ahmeed og John Turturro. The Night Of finnes på HBO Nordic.

Andre serieanbefalinger: Komedien Better Things, som vises på HBO Nordic fra 9. september, dramaserien Quarry, som er å finne på HBO Nordic fra 10. september, Divorced på HBO Nordic fra 10. oktober, den svensk-franske spenningsserien Midnattssol, som kommer på NRK i oktober, sesong 3 av Rectify, som vises på Viasat i høst, og O.J. Simpson - Made in America, en dokumentarserie som hadde premiere på NRK 29. august, og også er tilgjengelig på NRK nett-TV.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar