søndag 3. april 2016

Hanglete helg

En rolig helg lå foran oss, for en gangs skyld. Ikke hadde vi mange planer, ingen store katastrofer hadde inntruffet siden sist, og det eneste vi skulle var å slappe av, rydde i boden og kjøre de eldste i et par bursdager. Vel, vel, så feil kan man ta.

Den følelsen når du tar opp gutten etter formiddagsluren og kjenner at han koker av feber ... Den er ikke mye god. Vi hadde begynt å tømme boden og rydde og sortere klær, eldstemann hadde reist i bowlingbursdag, og senere på dagen drev storesøster og ordnet seg til å dra på 'ball'. Det er tydeligvis i vinden med temabursdag nå! Men med en liten syk tass som bare ville sitte på fanget, måtte oppryddingen tas litt stykkevis og delt, og klokka ble vel nærmere sju om kvelden før vi var ferdige, etter en liten stafett mellom familiens medlemmer. Noen rydder, noen handler, noen trøster lillebror, 'mamma, han har bæsja'! Noen skifter og gir Paracet, noen lager middag, noen stapper bilen full av poser som skal til UFF. For det er utrolig deilig å bli kvitt klær man ikke bruker og kunne gi dem bort til et godt formål. Og hurra, nå går det an å åpne døra til boden uten at ting ramler ut! At lillebror bestemte seg for at en gammel skinnjakke skulle bli det nye koseteppet hans, hører vel bare med til moroa.


Han hadde høy feber i går, heldigvis litt lavere så langt i dag, hoster og er temmelig sliten. Faktisk så sliten at han sovna på brystet mitt i dag morges (for han våkner jo like tidlig som han pleier), og det skal ikke mer til før mammahjertet smelter omtrent som marshmallows på et bål. Han blir så liten, så sårbar, så avhengig av omsorgspersonene sine, og det nytter ikke å få gjort noe som helst. Det mangler generelt ikke på gjøremål her i huset, de står jo i kø som alltid, men syke barn har tross alt førsteprioritet. Nå er i det minste boden ryddig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar