søndag 21. februar 2016

The Lulu Show

Første gang vi så Hilde Louise Asbjørnsen på en scene, var sammen med min kusine, Lene Kongsvik Johansen, i deres lille kabaretforestilling Noraprisen. Dette kan vel ha vært for 15-16 år siden, og mye har skjedd siden, men en ting er sikkert; Hilde har et ubestridelig talent, en sjelfull sangstemme og en komisk timing blandet med ironi, sødme og melankoli. I hennes nyeste forestilling, The Lulu Show, tar hun for seg finanskrisa - iført glitter og høye hæler, med høy champagneføring og sexy, forførerisk snert.



Vi var litt trege til å skaffe oss billetter, og endte dermed opp på en av de siste forestillingene hun spiller på Oslo Nye, nærmere bestemt i Trikkestallen på Torshov. Det er et intimt, lite lokale som egner seg særdeles godt til dette enkvinnesshowet om gjeld, renter, refinansiering og børskrakk. Et potensielt kjedelig tema, vil nok noen si, men Hilde gjør det til sitt eget, og forfører oss alle underveis mot den uunngåelige bankerott. Den sexy, sjarmerende Lulu tar oss med på en unik reise, får forholdet hennes til banken til å bli som en bittersøt kjærlighetshistorie, drar med seg noe av publikum til å agere gjeldsstatene Hellas og Spania og stripper i takt med rentenivået, alt i en dunkel, ettertenksom nattklubbatmosfære.





Hun har med seg tre dyktige musikere, og her er det mange flotte låter, både egenkomponerte og gamle klassikere med en ny vri. Hilde sjonglerer alt med finesse, glimt i øyet og ubesværet lekenhet. Som en anmelder sa: skal du først bruke penger du ikke har, kjøp endelig billetter til The Lulu Show, mens det ennå går!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar