fredag 22. september 2017

Fredagstanker

Skuldrene kan endelig senke seg, for nå er det fredag og straks helg! Det føles ekstra godt etter en uke som har vært seig som en maraton og lang som et vondt år. Når det er 2 dager til deadline på en oversettelse, har man det sannelig travelt nok som det er - at alle kvelder og noen netter går med, er helt på normalen. Men det virker som om det er en naturlov i kraft her, som gjør at lillebror (nesten) uten unntak blir syk akkurat i en sånn innspurt. Så også denne gangen!


Hektisk formiddag, tidligere i uka: Ute skinner høstsola og trærne gnistrer i rødt, gult og oransje, det er helt herlig, bortsett fra at vi ikke har tid til å nyte noe av det. Øynene er limt til skjermen, fingrene fyker over tastaturet, her gjelder det å utnytte tida mens mannen min tar sykedagen med minstemann, for i morgen må han på jobb. Den lille syke virker forøvrig ikke spesielt syk for øyeblikket, det høres faktisk ut som om han river ned halve stua, men det får nå bare være. Dette er jo ingenting mot det levenet som kan høres fra verdensrommet når de to eldste kommer hjem fra skolen og vil leke med lillebror! Så, fokus. Skru av alt. Skru av mobilen, skru av verden, skru av ørene. Akkurat da kommer jeg på at storesøster har tannlegetime i morgen. Og var det ikke også i morgen det skulle komme noen montører hit for å installere fibernett og ny TV-boks? 

Jo, da. Innspurten på boka foregikk i duringen fra bor og skramlingen fra verktøy, samtidig som moren min passet en meget misfornøyd lillebror i rommet ved siden av. Men jeg fikk altså levert - og denne helga skal jeg ha helt fri. Bare ta det med ro. Lese en bok som ikke er jobb. Gå en tur. Se en god film. Leke med lillebror, finne på noe med de eldste. Makan til følelse! God helg ønskes alle som er innom bloggen, nyt høsten og nyt hverandre!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar