lørdag 28. mai 2016

Game of Thrones S06E05 'The Door'

Denne bloggposten inneholder spoilere for Game of Thrones S06E05, 'The Door'. Stopp her hvis du ikke har sett episoden.

Vi er halvveis i sesongen alt (hjelp, hvordan skjedde det?), og dæven, dette var en av de sterkeste episodene jeg kan huske å ha sett av Game of Thrones. Jeg ble like tom og fortvila innvendig som da jeg så The Red Wedding, men jeg ble ikke like sint. Bare trist.

Hodor.
 


De siste minuttene av episoden var hjerteskjærende, men før den store kampen mot The White Walkers og Hodors desperate forsøk på å holde igjen døra så Bran og Meera kunne flykte, fikk vi flere tilbakeblikk til fortiden. Rundt det store treet hvor the Three-eyed Raven holder til, ble the White Walkers en gang skapt - av the Children of the Forest, for å forsvare seg mot menneskene. Den avsløringen kom som lyn fra klar himmel, men det er vel rimelig å anta at de angrer litt på det nå.


Bran tok seg også en 'tur' i tid og rom på egen hånd, og bevitnet hæren av døde som the White Walkers har kontroll over, som en slags zombiemestere. Men sjefen, også kalt the Night's King, kunne se ham og ta på ham - og dermed kunne han også finne ham. I en durabelig kampsekvens tar de seg inn i hulen, dreper the Three-Eyed Raven og driver Summer og Leaf til å ofre seg selv, alt dette mens Bran er på innvendig reise tilbake til Winterfell, og transporterer bevisstheten sin inn i unge Hodor så han kan forsvare dem og hjelpe til under flukten. Wylis, som han het den gangen, faller om på bakken i et anfall, og roper gang på gang 'Hold the door', 'Hold the door', helt til ropene glir over i 'Hodor' idet nåtidens Hodor blir revet opp av fiendtlige hender gjennom døra som gir tittel til episoden. En mesterlig laget sekvens som svir i sjela, og fantastisk innsats av gutten som spiller Wylis. Nå har vi altså fått vite hvordan Hodor ble til Hodor, og mistet ham på samme tid. Vi kommer til savne deg, Hodor (og fabelaktige Kristian Nairn).


Det skjedde en del med de andre Stark-barna også, blant annet møtte Sansa Littlefinger og var ikke nådig mot ham etter det hun har vært gjennom som Ramsays brud. Nå planlegger Sansa, Jon, Brienne og Tormund å samle mange nok styrker til å ta tilbake Winterfell, og det kan bli veldig spennende! I første omgang skal de kontakte the Blackfish ved Riverrun, og de mindre husene i Nord som ikke støtter Ramsay. 


I Braavos fikk Arya et nytt oppdrag (en test fra Jaqen, som jeg er litt redd for at hun kommer til å stryke på), nemlig å drepe en skuespiller som har rollen som Cersei i et stykke om alle de traumatiske hendelsene Arya har opplevd. Ansiktet hennes da Ned Stark-figuren ble 'halshugget' på scenen, var en sterk påminnelse om det den unge jenta har måttet tåle, og jeg kan nesten ikke vente på å få se hvordan Arya takler dette videre, og om hun virkelig har blitt 'ingen'.


Vi hoppet over King's Landing denne gangen, like greit for min del, siden jeg ofte synes det har vært de mest kjedelige scenene hittil i sesong 6, men vi var innom Meereen, der Tyrion og Varys møtte en rød prestinne (av samme type som Melisandre). Ettersom jeg forstår, skal hun hjelpe dem med en slags PR-kampanje? Denne mystiske Kinvara lot også til å vite en del om Varys' forhistorie, noe han satte heller lite pris på.


Mens vi befinner oss i Essos, kan det også nevnes at Dany nå vet at Horah har greyscale, og at hun har sendt ham ut for å finne et botemiddel. Hun virket sterkt beveget over nyheten, til tross for alt Jorah har gjort.


Så var det Iron Islands, da. Tiden hadde kommet for å velge ny konge, og Euron danket ut Yara, dessverre. Men Theon og Yara snek seg til å stikke av med alle skipene mens Euron ble druknet og gjenfødt til konge. Ta den, Euron! 

 
Vi er godt i gang med sesongen nå, ting begynner virkelig å skje! Bran og Meera er ute i isødet (uten Hodor, snufs), hvordan skal de klare seg? Og kommer neste episode til å bli nok en snorkefest fra King's Landing, eller blir det action når Margaery tilsynelatende skal gå the Walk of Shame? Fort deg nå, mandag, vi greier knapt å vente!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar