onsdag 22. juli 2020

Norgesferie Geiranger - Ålesund - Skeikampen

For en gangs skyld skulle vi være tidlig ute med å booke sommerferien. Allerede i februar bestilte vi flybilletter til London, reserverte hotellrom og kjøpte billetter til Harry Potter Studio Tour og Lion King-musikal. Men så kom koronaen, og alle planer ble snudd på hodet. Plutselig var det helt uaktuelt å reise utenlands i sommer, og vi måtte gjennom en temmelig treg prosess med å få avbestilt reisen vi hadde gledet oss sånn til. Da avbestillingen endelig var i boks, satt vi igjen med det store spørsmålet: Hva skal vi finne på i stedet?

Norgesferie var stikkordet, for oss som for mange andre. Vi pratet en stund om Lofoten, for det er utrolig vakkert der oppe, og vi har aldri reist til Nord-Norge med barna før. Men av ulike grunner falt valget på Ålesund - en flott by som vi heller aldri har vært i, og som er lettere å komme til med bil. Dessuten er det massevis av flotte steder å overnatte på langs veien til og fra, det er fantastisk natur uansett hvor du snur hodet, og flust av turer og opplevelser som ligger og venter.

Som sagt, så gjort.

Ferden gikk med fullastet bil, på mer og mer svingete og spektakulære veier etter hvert som vi nærmet oss Vestlandet og Geiranger, der vi skulle ha reisens første overnatting. Været var flott, Geiranger var nydelig - og det var tjukt av turister. For første, men langt fra siste gang denne ferien, gikk vi fra restaurant til restaurant for å høre om de hadde ledig bord. Vi var heldige som til slutt fikk bord i Geiranger, men leste etterpå om flere som måtte dra sultne derfra. 

Overnattingsstedet vårt lå et stykke fra selve Geiranger, en enkel hytte på en campingplass ved navn Stenvåg. Det var helt greit, men ikke mer enn det. Neste dag tok vi ferga fra Eidsdal til Linge og kjørte så en omvei til Ålesund via Trollstigen, for å nyte enda mer norsk, stupbratt og svimlende natur. Noen timer senere ankom vi vakre Ålesund og Hotel Scandic Parken, som var stort og fint, med komfort og flott utsikt. Men da det var tid for middag viste det seg å være enda mer kniving om plassen her enn i Geiranger - etter å ha vært innom halve byens spisesteder fant vi omsider bord og dugelig mat på The Real American Steakhouse. De resterende dagene i Ålesund sørget vi klokelig for å reservere bord på forhånd, dette er et must nå i turistsesongen! Vi spiste på Lyst Cafe-Bar og Food og Orient Restaurant, begge stedene med trivelige lokaler og god mat. Mye av tiden i Ålesund gikk også til å traske gatelangs og ta inn atmosfære, arkitektur og deilig sjøluft (av og til iblandet regn). Vi tok også en tur opp til Aksla, en høyde i Byparken som byr på kjempeutsikt over Ålesund.


Vi måtte selvsagt også innom Atlanterhavsparken mens vi var i Ålesund! Dette akvariet, som både er innendørs og utendørs, ligger en kort kjøretur unna selve byen, og huser det meste av akvatiske, hjemlige arter - fisk, krabber, sjøstjerner, anemoner, kreps, hummer, reker, muslinger, tang og tare. De hadde også aktivitetsrom med krabbefiske til barna - noe lillebror satte stor pris på! Utendørs holdt pingviner, sel og otere til, men akkurat da vi var der høljet regnet ned, så besøket der ute ble litt kort. Men nok til å bli sjarmert av dyrene :)
Vi hadde også booket en båttur til Sunnmørsalpene for å se litt av naturen rundt Ålesund, og dette viste seg å bli en kjempeflott tur. Været den dagen var svært skiftende, men det gjorde absolutt ingenting - vi hadde først en nydelig båttur innover Hjørundfjorden, der båten plutselig passerte en flokk med grindhvaler som holdt «show» for oss en god stund. For en opplevelse! Vi har aldri sett hval ute i det fri før, så dette var utrolig stas. Vel framme i Øye, innerst i Norangsfjorden, gikk vi i land og henvendte oss på Hotel Union Øye for å bestille bord til lunsj og få tips til en passelig tur i området. Den blide resepsjonisten foreslo stien mot Slogen, som var svært bratt i noen partier, men visstnok med flott utsikt. Vel, vi kom ikke helt fram i det ulendte og ganske våte og sleipe terrenget med vår 6-åring, men en fin tur ble det! Og lunsjen på Hotel Union var magisk. En liten stopp innom Øye Landhandel sørget også for at vi fikk fylt opp pølse- og ostelageret vårt for en stund. Vi hadde totalt 3 timer i Øye før båten gikk tilbake til Ålesund. Og vi levde lenge på den overraskende «hvalsafarien» vi fikk, hihi.Vi hadde totalt 3 netter i Ålesund (2 hele dager pluss den dagen vi kom), og søndag morgen var det på tide å sjekke ut og pakke bilen etter beste evne. Vi tok en rast ved Trollveggen, kjøpte en souvenir og kjørte over fjellet igjen, med kurs for Otta og etter hvert Vinstra og Peer Gynt-vegen. Turens siste overnatting var på Thon Hotel Skeikampen, noe som dessverre viste seg å være en stor skuffelse (uten at jeg skal gå i detaljer her), men naturen rundt hotellet var fin - og vi rakk en fottur der før vi kjørte hjem til Drøbak på mandag. Det var jammen meg godt å komme hjem igjen, og ikke minst var det herlig å se igjen kattene, som hadde vært på hytta til foreldrene mine de dagene vi var borte. Årets Norgesferie varte ikke så lenge, men den var svært innholdsrik! Og vi har virkelig fått øynene opp for Nordvestlandet og de mange nydelige stedene langs fjordene og fjellene. Jeg tipper vi er tilbake her innen 3-4 års tid :)Takk for turen ❤️

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar