lørdag 11. juli 2020

Ferie på Nordby gård

Her på Nordby gård utenfor Tønsberg har vi vært i en uke allerede, men oppholdet er langt fra over! I morgen skal vi på overnattingstur med seilbåten til svigers, og vi drar ikke hjemover før på tirsdag. Her koser vi oss glugg ihjel, store som små - tobeinte som firbeinte.

Dette er altså min manns barndomshjem, en vakker gård der det dyrkes korn og grønnsaker - i hans farfars tid ble det også drevet med kyllinger i stor stil. Da jeg ble kjent med Tom hadde de noen få høns her på gården, nok til å være selvberget med egg, men ikke mer enn det. Nå er det ingen dyr igjen, bortsett fra låvesvaler, måker og medbrakte hunder og katter.

Det er god plass til både onkler, tanter, fettere, kusiner og tremenninger her, det er også fin tradisjon for å invitere annen slekt og venner hit, og det soves både i telt og i hengekøyer når plassen innendørs blir litt trang. Så er det stort sett grilling hver kveld, med langbord og felles hygge til langt utpå kvelden. Barna henger sammen i store eller små gjenger og har hele gården samt strandområdene som tumleplass - her er det digre gressplener å løpe eller spille fotball på, det er lekestue og lavvo og krabbefiske ved moloen og iskiosker både i den ene og andre retningen. Helt nydelig som feriested, og nå har faktisk mannen min fått skilt ut en egen tomt på gården, hvor vi planlegger å bygge feriehus! Det er helt i startfasen ennå, og det er mye vi skal gjennom før vi kan begynne å bygge, men tanken er i hvert fall å bygge en tomannsbolig der vi leier ut den ene delen og har den andre delen som feriehus om sommeren og når vi ellers er i Tønsberg. Her er tomta vår:Dagene her nede blir brukt på tegning og planlegging (og diskusjoner om detaljer som sikkert ikke har så stor betydning når alt kommer til alt), og når hodet blir litt for fullt av plantegninger og styr, tar vi oss en tur til stranda for litt avslapning og bading, eller til byen for lunsj og shopping. Litt regn har det blitt, men det er som oftest korte skurer som forsvinner like fort som de kom. Så kan vi også gå bort på tomta og plukke deilige villbringebær og drømme om hvordan huset vårt skal se ut.

Riktig god sommer til dere som er innom og leser!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar