mandag 23. juli 2018

Dyreparken i Kristiansand

Nå er vi hjemme etter en helt fantastisk helg i Kristiansand, der hovedfokuset naturlig nok var Dyreparken og alt den har å by på. Vi har kjørt tog gjennom Hakkebakkeskogen, besøkt Kardemomme by og vært på sjørøvertokt i Kaptein Sabeltanns verden. Vi har vært innom nordisk villmark og de eksotiske dyra i Afrika og Asia, vi har spist overpriset pizza, stappet oss med is og brus og trillet lillebror i tralle fram og tilbake og rundt omkring i parken i stekende sol (og til tider litt kald vind). Tøffingene blant oss har tatt tømmerrenne og jungelbob, noe vi har morsomme bildebevis for. Og alle har kost seg glugg ihjel, dette var like spennende og interessant for store som for små!


Vi reiste sammen med ei god venninne av oss, som tok jobben med å passe på de to eldste under hotelloppholdet, for vi måtte ha to rom, og de lå temmelig langt fra hverandre. Fredag kveld gikk med til koselig middag og sightseeing i byen, mens lørdag og søndag i all vesentlighet var viet Dyreparken. Og for et eventyrlig sted! De har "alt" og mere til (de har også hårreisende priser, så vær forberedt på å bli loppet bare du skal ha is og kaffe. Det beste er nok å ta med matpakke og drikke.) Men ellers er dette et realt oppkomme av moro og magi. En av de største opplevelsene for lillebror var utvilsomt å kjøre tribunetog gjennom Hakkebakkeskogen - her hadde vi også forhåndsbestilt billetter, slik at ventetiden ikke skulle bli for lang. Toget tøffer pent og rolig av sted og stanser ved ulike små scener, mens Mikkel Rev, Klatremus, Bakermester Harepus, Bestemor Skogmus og alle de andre spiller ut partier fra teaterstykket og synger og spiller de kjente, kjære sangene. Lillebror satt og smilte og lo hele tiden, han hadde også fått seg Mikkel Rev-kostyme, som han insisterte på å gå rundt med hele helgen!

Et annet høydepunkt var hele to turer til Kardemomme by, der vi først fikk med oss en spennende røverjakt og deretter havnet rett bak trikken da den ble røvet. Helt topp for minstemann! Vi besøkte også tante Sofies hus og stakk innom politistasjonen og fengselet der røverne endte opp til slutt. Et fengselsopphold fristet dog ikke lillebror, så vi gikk kjapt ut igjen.

Men dyreparken handler jo vel så mye om dyr, og her fikk vi sett og beundret et rikt utvalg små og store skapninger, fra elg, ulv og jerv i nordisk villmark til tiger, løve, gepard, aper, krypdyr og fugler i Afrika og Asia.Vi var på dyrepresentasjoner av de tre store kattedyra samt ulv og jerv, pluss at vi rakk siste del av presentasjonen av edderkoppaper. For noen herlige dyr! Av de resterende var det vel de sibirske tigrene som fascinerte meg mest, jeg kunne ha sett på dem i timesvis. Løvene var skikkelig dorske i varmen, det var bare såvidt de gadd å hoppe opp til maten! Men løven Aslan var likevel et imponerende skue, når han til slutt dukket opp på arenaen.

Vi avsluttet oppholdet med en liten tur innom Sabeltanns verden, der vi dro på sjørøvertokt med Greven av Graal og skremte selveste kaptein Snabeltann, som de kalte ham. Lillebror syntes det var spennende og bitte litt skummelt - men absolutt artig med båttur og pirater. Storebror forsøkte seg i mellomtiden på det nye spøkelseshuset i parken, men køen var så lang at han nesten ikke hadde kommet av flekken mens vi var på tokt. Og klokka tikket mot avreise, så vi får heller komme tilbake til det neste gang - for lillebror har allerede spurt flere ganger om vi kan besøke Mikkel Rev igjen snart :)

Uheldigvis brakte Kristiansand med seg noen bivirkninger i form av forkjølelse med skikkelig verk i ører og bihuler (det burde ikke være lov i denne sommervarmen!), men så fort jeg blir bedre blir det hytteferie i Skjeberg resten av uka :) Det skal bli nydelig å roe ned tempoet litt ute på hytta og bare være til. Riktig god sommeruke til dere som er innom og leser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar