torsdag 17. mai 2018

17. mai er vi så glad i

... moro vi har fra morgen til kveld.

Ja, det har vi jammen hatt! Det har gått helt i ett, og føttene mine skriker etter hvile og pleie, men det har vært en helt fantastisk 17. mai. Alle de syke ble friske igjen i god tid til nasjonaldagen, og vi har kost oss glugg ihjel (og nå skal det bli intet mindre enn himmelsk å hoppe inn i joggedressen og legge seg på sofaen med beina høyt).

Vi var tidlig oppe for å spise en bedre 17. mai-frokost, og trodde som vanlig at vi hadde god tid til barnetoget kl. 10. Men plutselig gikk tida fryktelig fort idet alle skulle gjøre seg klare til å dra, og takket være noen stengte veier måtte vi småjogge ned bakkene for å levere 6. og 8. klassingen til skoletogets startsted. Selv fikk vi sett toget fra hele tre utsiktspunkter sammen med lillebror og foreldrene mine - det er fordelen med at toget går i flere lange sløyfer, og at byen vår er full av små snarveier. For et nydelig vær vi har hatt, forresten! Ikke en regndråpe, masse sol og bare litt kjølig vind iblant. 
Etter toget bar det videre til 17. maiarrangementet på skolen, der trinnet til storesøster sto for flott underholdning, og vi proppet oss med kake, brus, popcorn og is til vi var faretruende nær bristepunktet. Ja, og så kjøpte vi lodd og vant to småpremier 😊

All traskingen gatelangs begynte å nærme seg slutten, for nå skulle vi «bare» hjem og forberede 17. maiselskap i hagen. Tidligere i uka gjorde vi nemlig et bruktkupp på Finn.no, og fikk flotte og komfortable møbler til et hittil ganske uutnyttet, men solrikt og lunt hjørne av terrassen. Samme dag fikk vi beskjed om at søsteren min og familien hennes gjerne ville komme til Drøbak på nasjonaldagen, så da inviterte vi like godt alle sammen over hit! Foreldrene mine, søsteren min og hennes mann og to barn. Heldigvis tillot været at vi var ute hele tiden, og det var helt nydelig! Maten sto mannen min for, pynten fikset jeg og mamma kom med kake og jordbær. Og til kaffen ble vi underholdt av de fineste danserne i mils omkrets - her lukter det kommende ballerinaer! 


Happy, stakkars, fikk ikke så mye ut av 17. mai, hun er nykastrert og litt redusert, i tillegg til at hun må være inne i en uke. Men hun greier da å leke og kose og være den samme lille rampen som hopper opp på bordet og snuser på blomstene! Og hun er mer seg selv nå enn på tirsdag ettermiddag, da vi hentet henne hos veterinæren. Hun sjanglet og falt og var helt på druen, lå stort sett i fanget og sløvet med bortreist blikk. Nå jager hun etter innflyvne insekter og raser opp og ned trappa i lysets hastighet. Godt å være ferdig med det, i hvert fall, og nå blir det garantert ingen uplanlagte kattunger her i huset.

Håper dere har hatt en strålende 17. mai, enten den har bestått av barnetog, trasking, uteliv eller hjemmekos 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar