tirsdag 27. desember 2022

Jula 2022
Gledelig jul! Vi er godt over i romjula, til og med forbi helligdagene - men det er først nå jeg har et lite pusterom til å stikke innom bloggen med en juleoppdatering. Akkurat nå er vi i Tønsberg, der vi har hatt 1. juledagsbrunsj og nyter noen fine dager hos svigerfamilien min, men selve julaften feiret vi i Drøbak, med pinnekjøttmiddag og mine foreldre på besøk. Nissen kom også innom, og det var veldig stas (selv om minstemann mente han gjennomskuet bestefar i forkledning, tjihi). Tatjana-pus har herjet litt med juletreet og lagt seg oppå samtlige gaver, men treet står fortsatt, og all pynten er intakt. Det vanket flotte gaver på alle mann, jeg frydet meg over årets håndlagede gave fra 3. klassingen, og var veldig glad for Trollbeads-smykke og Karen Blixen-julepynt. I tillegg hadde eldstemann (som er bakerlærling) bakt masse før jul, og ga bort pent innpakkede og helt nydelige julekaker til familie og venner! Jeg fikk en glutenfri variant.

1. juledag dro vi til Tønsberg i kraftig snøvær (vi brukte nok 1 time mer enn vi pleier på bilturen), og der disket svigermor opp med en diger brunsj med julesild, skinke, sylte, tunge (!), røkelaks, gravlaks og mye mer. Etterpå var det ost og kjeks, kaffe og kaker - og enda flere julegaver. Lillebror fikk et morsomt spill som ble tatt i bruk med en gang, og vi fikk litt tilskudd til møbler i det nye huset vårt - kommer tilbake til det litt senere. 😉 Om kvelden spilte vi «Halv 12» slik tradisjonen er i familien, og nevøen min vant, med eldstegutten vår på 2. plass. Merket at det hadde vært noen hektiske juledager, for minstemann begynte å gjespe ganske tidlig, og greide nesten ikke å holde seg våken mens vi leste på senga. ❤️

I går dro vi på kino (Folk og røvere i Kardemomme by og Avatar 2) og tok en rundtur i det som er på god vei til å bli vårt nye feriehus her i Tønsberg. Det står på en tomt her på Nordby gård, litt bak låven, og kommer til å bli kjempefint! Byggingen startet i august/september, og det har skjedd masse siden sist vi var der - nå er tak og veggplater på plass, og mye av reisverket inne. Vi skal ha dette som feriebolig når vi er i Tønsberg, og så er det en liten leilighet i 1. etasje som vi skal leie ut på langtidsbasis. Selv skal vi ha litt av 1. etasje og hele 2. etasje, inkludert 2 terrasser - den ene vender mot sjøen og har flott utsikt, og den andre vender mot jordene og kveldssola. Det kommer til å bli et flott sted å tilbringe somrene og andre ferier på! Omtrent sånn blir utsikten, bare litt høyere (bilde tatt fra stillas i oktober):Fortsatt god romjul og et riktig godt nytt år ønskes dere som stikker innom. 😊Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar