tirsdag 17. mai 2016

Vår nasjonaldag

17. mai er ikke akkurat noen fridag når man har barn i skolealder - det har vi fått erfare de siste årene. Men i motsetning til i fjor, skulle vi ikke bake kake, koke kaffe og stå i salgsbodene på skolen halve dagen, så sånn sett hadde vi litt 'fri' likevel. Dog sto vi opp da vår lille, ivrige vekkerklokke sto i senga og ropte 'bomme' (komme), og etterpå gikk alt i et banka kjør. Frokost, dusj, på med pentøyet, dure ned til nærmeste gamlehjem, der storesøsters klasse skulle synge, og deretter ile ned til barnetoget med en usedvanlig sutrete lillebror på slep. Puh!




Det var flott 17. maivær i dag - blå himmel, litt kaldt i skyggen, men utmerket utevær som innbød til uhemmet isspising og høy solbrilleføring. Etter det fine barnetoget gikk ferden til skolen, der storebrors klasse skulle synge før vi hev oss over kaker, brus og popcorn. Om ikke magene var proppfulle da, skulle de i hvert fall bli det på 17. maimiddag hos foreldrene mine etterpå - grillmat i lange baner og et dessertbord med minst fem ulike retter. Å, salighet!



Nå er det på tide å slenge de såre beina våre høyt, pleie de solbrente pannene våre og puste ut. Kanskje til og med få med oss nyeste episode av Game of Thrones? I morgen kaller hverdagen, og det skal jammen meg bli godt, det også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar